Третата гореща вълна за това лято започна в Испания, предаде

...
Третата гореща вълна за това лято започна в Испания, предаде
Коментари Харесай

Испанците откриха спасението от жегите. В Палма де Майорка е горещо


Третата гореща вълна за това лято стартира в Испания, съобщи ДПА. Агенцията отбелязва, че в Испания през днешния ден в 12 от 17-те самостоятелни области на страната бе оповестено предизвестие за заплаха от огромни горещини. То бе издадено от националната метеорологична работа АЕМЕТ.

В резултат на това улиците на доста обитаеми места бяха безлюдни, а испанците откриха избавление от жегите по плажовете, които са претъпкани, оповестиха испанската национална телевизия и други испански медии.
-->
Малкото хора, които през днешния ден се осмелиха да излязат по улиците на Мадрид, където оптималната температура на сянка бе 39 градуса, се пробваха да се разхладят с вентилатори, чадъри и бутилки студена вода.

За разлика от първите две горещи талази, този път вниманието е ориентирано освен към самостоятелната област Андалусия и елементи от областите Каталуния и Навара, само че за първи път и към известната измежду туристите Палма де Майорка, за който има прогнози за изключително високи температури.

На Балеарските острови през днешния ден към този момент стана доста горещо, като в следобедните часове на централния плаж " Плая де Палма " бяха измерени 36 градуса. За на следващия ден АЕМЕТ разгласи най-високата алена степен на заплаха за северната, североизточната и централната част на острова.

В град Инка, ситуиран на към 30 километра североизточно от столицата Палма, се чака термометърът да стигне до 44 градуса, съгласно специалистите. Това ще бъде най високата измерена температура там за тази година. На " Плая де Палма " във вторник и сряда се чакат температури до 38 градуса.

По данни на АЕМЕТ в Испания се записват все по-силни горещини. Експертите изясняват това с провокираните от индивида климатични промени, които усилват рисковите метеорологични феномени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР