Транспортната комисия в СОС събра за 4 часа на едно

...
Транспортната комисия в СОС събра за 4 часа на едно
Коментари Харесай

След „розовия терор“ „Синя София“ внесе в СОС проекторешение за връщане на старата организация на движение в центъра на София

Транспортната комисия в СОС събра за 4 часа на едно място общински съветници, областен кмет и жители, които да обсъдят наболялата тематика за реорганизацията на придвижването в центъра, написа Трибюн.

По време на комисията „ Синя София “ внесоха за разглеждане в Общинския съвет в София решение за възобновяване остарялата организация на придвижване и паркиране в региона на бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Фритьоф Нансен “ в София. Искането ще бъде импортирано за разглеждане на 16 май. Междувременно се води спор какъв брой коства реорганизацията От „ Спаси София “ споделят, че цената е 480 000 лева, а Българска социалистическа партия настояват, че сумата минава 1 милион лв..

ГЕРБ обявиха, че измененията в придвижването се вършат на мрачно, без разискване и по време на празници и по този начин са били подведени жителите. „ Този розов гнет, тъй като това е систематична политика на ПП-ДБ-СС да малтретират хората, които живеят в центъра, тъй като те имат фиксация в това да трансфорат центъра в зона за тротинетки и прайдове “, съобщи Иван Сотиров от „ Синя София “. Той се разгласи против слагането на колчета и посъветва общинарите да ги връзват „ на село “.

„ Дебатът е изработен през днешния ден да се чуят жителите. Вие показвате по какъв начин се ръководи напук. Всеки път, когато питахме какво се случва на „ Патриарха “, ни се споделяше, че там се кърпят дупки и нищо друго “, съобщи Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС. „ Аз съм срещу един план да се случва на мрачно и под прикритието, че там се прави единствено един кърпеж, сподели още Хекимян. И изясни, че те е трябвало първо да приказват с жителите и да се съобразят с тяхното мнение. А не Борис Бонев да излиза и да споделя, че ще вземете паркингите на НДК

„ Не сме врагове на велосипедите, аз също мога да ви покажа фотоси на излетите с моето колело. Видяхте, че планът е от 2020 година и до момента той не беше осъществен поради недоволството на жителите. Къде е симулацията? Къде са данните за трафика? Аз нямам доверие на презентации, сподели Прошко Прошков от ГЕРБ-СДС. Това е постлана с неистини концепция, сподели още той. И изясни, че са вкарани няколко нови казуса, а имало един главен – паркирането, тъй като живущите така и така обикаляли по 40 минути. Не видях координиране със Спешна помощ и НСО, когато няма по какъв начин да се направи път за нея, сподели от своя страна Прошко Прошков.

„ Това съвещание се оказва напълно безсмислено, тъй като 30 минути преди него са получени документите, които сме изискали. Днес приказваме единствено за изказвания, а в този момент няма цифри, разбори. Ние работим по картинки и това не е съществено. Този балон ще гръмне скоро “, сподели общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера. И изясни, че закъсненията на тролей 9 се цитира неточно, тъй като те се натрупат по стесненията преди години ппппо ул. „ Раковски “. Според разбор от 1 юни до 14 юни 2022 година през лятото минават 249 колела и електрически скутери през „ Раковска “, за сметка на това пострада придвижването на тролеите, изясни Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация.

От ПП-ДБ-СС увериха, че нямало транспортен апокалипсис, всеки ден се следял трафикът в региона, нямало тапи с изключение на по време на митинги. Съветникът Андрей Зографски изясни, че се осъществят планове, планувани отпреди 10 години и че са съобразени със закона.

„ Яд вие е, че нещо за 15 години ние го направихме за 15 дни. Няма по-прозрачен план, хиляди хора са се присъединили. Нищо не се ръководи на мрачно “, съобщи той.

Иван Таков от Българска социалистическа партия: „ Настройват се жителите едни против други. Преди 2 седмици на комисия по превоз искахме документи от зам.-кмета и той разгласи, че с изключение на преасфалтиране на „ Патриарха “ друго не се прави. Без каквато и да е информационна тактика, в празничните дни свършиха това, което бяха решили “, съобщи ръководителят на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

На разискването участва и кметът на столичния регион Трайчо Трайков, който изрази позиция, че придвижването би трябвало да се върне в остарелия тип и да се мисли за опция.

„ Проектът се осъществя без разискване и обезщетителни ограничения за хората, които са без конкуренция. Не виждам какво наложи това да се случи по този метод – със скриване на инфо, предлагам на администрацията на СОС и апелирам господин Павлов да върнат предходното състояние, до момента в който не бъдат признати компесаторните ограничения “, изясни той.

„ Не желая да съм кмет на дупка и хората да живеят там “, добави той.

Трайков изясни, че имало опция за обезщетителни ограничения посредством паркиране от двете страни на бул. „ Витоша “, към Националния стадион, където в този момент има заплатен паркинг, въвеждане на Червена зона към бул. „ Патриарх Евтимий “, където живущите в района да могат да стопират колите си.

Иван Таков настоя за 2-3 седмици гратисен интервал, до момента в който се получат документите и замерванията в региона. Той изясни, че няма по какъв начин комисията да задължи кмета Терзиев да върне остарялото придвижване, само че изрази вяра най-малко да се вслуша в изявленията.

„ Не можем да намерим решение и до момента в който не получим документи и не се откри баланс, да се върне остарялото придвижване. Ако не – всичко си е за сметка на Секретен сътрудник и на кмета Терзиев “, съобщи на край Таков.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР