Традиционният празник на Мадан и Ден на миньора предстоят на

...
Традиционният празник на Мадан и Ден на миньора предстоят на
Коментари Харесай

Мадан отбелязва празника на миньора с атрактивен подземен музей

Традиционният празник на Мадан и Ден на миньора предстоят на 25 и 26 август, оповестиха от общинската администрация. В миньорския град се гордеят, че този път могат да предложат на туристите мечтана дълго атракция - открития през тази година под земята минен музей – рудник „ Сполука “.

Гостите могат да влязат „ в кожата “ на миньора като се качат на руднична вагонетка и влизат с локомотивчето като същински рудодобивници и влязат подземен. Входът на мината музей е в центъра на миньорския град. Под земята фигури на миньори, заети с разнообразни действия, посрещат любопитните. Цялото трасе подземен е оборудвано с релсов път, стрелки, обходи за маневриране, тъй че гостите изцяло да влязат в ролята на рудодобивници. За задачата те се оборудват с каски и специфични миньорски лампи. 

Ден на отворените порти на рудничния сектор „ Петровица “ е разгласен на 25 август. Официалното разкриване на празника е вечерта. „ Нощ в музеите “ е планувана за 26 август, когато Рудник „ Сполука “ и Кристалната зала в миньорския град ще посрещат гости с удължено работно време до 23 часа. Рудник „ Сполука “ бе основан като подземе минен музей с финансиране по европроект и към този момент притегля туристи от цялата страна. Кристалната зала също е преобразена в границите на плана.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР