Традиционната за мюсюлманския празник Рамазан Байрам баклава получи държавния глава

...
Традиционната за мюсюлманския празник Рамазан Байрам баклава получи държавния глава
Коментари Харесай

ДПС отидоха на консултациите с презизента Радев с баклава

Традиционната за мюсюлманския празник Рамазан Байрам саралия получи президента Румен Радев от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на консултацията за постоянен кабинет. Тя беше поднесена в партийна торба с логото на придвижването.

" На предходни съвещания бяхте донесли таблица с процентното съответствие сред другите парламентарни партии и предрекохте, че ще реализираме още веднъж същия резултат. Оказахте се прав ”, разяснява президентът.

Той попита представителите на придвижването какви са изискванията за това групировката да се трансформира в градивен фактор при възможното сформиране на кабинет, откакто оповестиха, че ще бъдат съпротива на оформилото се болшинство от първите две политически сили, съобщи Нова телевизия.

" Движение за права и свободи постоянно е бил деен участник в приемането на закона за държавния бюджет. Как вие го виждате във времето, тъй като май месец е изпълнен с празници? Колко време е належащо за приемане на бюджета, който ще бъде импортиран от служебното държавно управление? ", попита още президентът.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ стартира изявлението си с привет към мюсюлманите за днешния им празник Рамазан Байрам. " Празникът е време за смирение и помилван ", сподели Карадайъ.

" Българският народ е умен и след 12-годишното еднолично ръководство основава една и съща конструкция на Народно събрание, без значение кой е първи или втори, и не овластява никого със независимо болшинство. Това бяха следващите ненужни предварителни избори, които създадоха сходна конструкция на Народно събрание. Хората имат доста проблеми. Обиколихме страната и опитахме да определим дневния ред на обществото - високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и несъответстващите приходи. Поехме ангажимент, че в случай че сме част от болшинството за кабинет, ще се опитаме да създадем по този начин, че дневният ред на обществото да стане подобен и за политиците ", сподели Карадайъ.

Според него политиците у нас към момента не са си научили урока, въпреки и след пет предварителни вота. В поддръжка на думите си той посочи, че в миналите 20 дни след изборите на 2 април е трябвало да се занимават със структуриране на болшинство за постоянен кабинет. " А в действителност следим по какъв начин първите две политически сили влязоха в полето на популизма и дефинираха законопроекти, които да се преглеждат, без да има индивид, който да носи отговорността за тези дейности ", съобщи Карадайъ.

Той изрази мнение, че политиците " мъчно надскачат персоналното и партийното его ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР