Традиционен събор на народното творчество се проведе в Гулянци, който

...
Традиционен събор на народното творчество се проведе в Гулянци, който
Коментари Харесай

Традиционен събор на народното творчество се проведе в Гулянци

Традиционен събор на националното творчество се организира в Гулянци, който е част от програмата за Панаирните дни и събра на сцената в центъра на града пазители на българския фолклор от разнообразни краища на Плевенска област.

Съборът беше открит от кмета на общината Лъчезар Яков, който акцентира, че на сцената в Гулянци всяка година се изявят от най-малките до най-възрастните поданици на общината.

Сред участниците в събора е вокална група към пенсионерски клуб „ Дунав “ в село Сомовит. Всяка една от осемте певици бе облечена в достоверна влашка носия , непокътната в фамилиите им от генерации. Носиите са на над 150 години, завещани от прабабите на изпълнителките и по думите им всяка една е друга и неповторима. С тези носии сме се представяли на фестивали в цялата Плевенска област , както и в чужбина – в Турция, Румъния, Северна Македония и даже в Италия, сподели Росица Караиванова.

Певчески осъществявания, национални танци и доста позитивни страсти донесе съборът на националното творчество в Гулянци. На сцената му се изявиха повече от двеста самодейци, които демонстрираха, че любовта към българския фолклор е жива и се предава на поколенията.

Панаирните дни в Гулянци не престават от 20:00 часа през днешния ден с концерт-спектакъл на Божидар Златков, отбор „ Мургаш “ и огнено шоу.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР