Този десерт ще стане хит Този сладкиш е много сочен,

...
Този десерт ще стане хит Този сладкиш е много сочен,
Коментари Харесай

Нито е баклава, нито е реване, много по-сочен и вкусен е!

Този десерт ще стане шлагер

Този сладкиш е доста апетитен, благоуханен и безусловно се топи в устата. Въпреки че е сиропиран, той въпреки всичко е гальовен и ободрителен. 

Сочен сиропиран сладкиш
Необходими артикули:
4 яйца
250 г захар
250 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана
100 г несолено масло
50 мл олио
1 пакетче бакпулвер (10 г)
400 г брашно
За сиропа:

700 г захар
500 мл вода
2 супени лъжици лимонен сок (може и портокалов сок)

Начин на подготвяне:
Разбийте четири яйца в по-дълбока купа, прибавете захарта (250 г), след което ги разбийте с миксер, до момента в който захарта се разтопи. Трябва да биете 5-8 минути, с цел да се сгъсти сместа и да стане светла.

В гъсто разрушените яйца се прибавят 250 г гъсто кисело мляко или заквасена сметана, 50 мл олио и най-после 100 мл разтопено и охладено несолено масло (да е в течно положение, само че не горещо). Разбийте с миксер, до момента в който съставките се хомогенизират.

Накрая прибавете едно пакетче бакпулвер и 400 гр. брашно. Разбъркайте с миксера на най-ниска скорост, до момента в който се поеме в течните съставки и се получи гъста и гладка хомогенна примес, без бучки.

Намажете огромна форма с диаметър 28 см или 30 см с олио по дъното и стените, след което изсипете готовото тесто в нея. Заравнете и разклатете тавата, след което печете в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 35-40 минути.

Направете сиропа: Сложете 700 г захар в тенджера и налейте 500 мл вода. Сложете на огъня и гответе 15 минути, като преди края прибавете малко лимонен сок на усет. Оставете да се охлади до хладко положение.

Залейте студения сладкиш с хладък сироп, след което нарежете.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР