Toyota Motor стана първата компания в историята на Япония, чиято

...
Toyota Motor стана първата компания в историята на Япония, чиято
Коментари Харесай

Toyota изненада с нов рекорд в Япония

Toyota Motor стана първата компания в историята на Япония, чиято оперативна облага за годината надвиши 5 трилиона йени. Оперативната облага на корпорацията в интервала април 2023 - март 2024, възлиза на 5,35 трилиона йени или 34,4 милиарда $, излиза наяве от оповестените финансови доклади на корпорацията.

Индикаторът регистрира и резултатите на Daihatsu и Hino, членове на групата компании Toyota. През годината той е повишен с 96,4%, основно заради ниския обменен курс на йената по отношение на $. Нетната облага на концерна за този интервал възлиза на 4,9 трилиона йени или 31,5 милиарда $, което също се трансформира в безспорен връх в историята му, отбелязва японският ефирен канал NHK.

През фискалната 2023 година Toyota Motor е продала над 10,3 милиона автомобила по целия свят, което е връх за цялото битие на корпорацията. Обемът на продажбите се усилва със 7,3% по отношение на миналата година. Това се дължи на постоянното търсене в Съединени американски щати, страните от Европейски Съюз и самата Япония. В същото време продажбите паднаха в Китай, който е най-големият авто пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР