Той е приет в ортопедичното отделение на филиала на Поповската

...
Той е приет в ортопедичното отделение на филиала на Поповската
Коментари Харесай

Лекари в Търговище спасиха крака на 77-годишен пациент с дефектирала протеза и тежка фрактура

Той е признат в ортопедичното поделение на филиала на Поповската болница в Търговище с няколко счупвания на бедрената кост, оповестиха от здравното заведение, предава Българска телеграфна агенция.

Случаят бил комплициран, тъй като оперираният е имал сложена изкуствена тазобедрената става преди към 3 години. Заради гнойна зараза на мястото, протезата му се е разхлабила и придвижванията му станали нестабилни. Това е довело до рухване и счупвания на няколко места в региона на бедрото.

" За първи път вършим такава комплицирана интервенция в няколко стадия, тъй като увреждането беше в действителност тежко. Става дума за перипротезна фрактура. Това са случаи, в които бедрената кост е закотвена в протеза в региона на таза или на коляното, а фрактурата е над или под протезата. Първо отстранихме остарялата протеза, почистихме мястото от останалото лепило и събрахме счупените елементи. След това поставихме укрепващо бедрено стебло, което е с дължина от 22 сантиметра, тъй че фрактурата да остане в средата и костта да може да зарасне. На финала сглобихме новата тазобедрена протеза ", изясни ортопедът доктор Димитър Кочев, водещ интервенцията.

По време на интервенцията са асистирали още двама лекари - доктор Тихомир Папуров и доктор Красимир Иванов.

Прогнозата на медиците е за цялостно възобновяване на пациента. Той ще остане под непрестанно наблюдаване през идващите 60 дни. В интервал от 6 до 8 месеца се чака цялостно зарастване на костта.

Преди месеци лекари от Търговище оповестиха, че са помогнали на стара жена с разрушена тазобедрена става да проходи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР