Той е дългогодишен зам.-областен управител, консенсусен, познава отлично администрацията, както

...
Той е дългогодишен зам.-областен управител, консенсусен, познава отлично администрацията, както
Коментари Харесай

Вижте кой е новият областен управител на Бургас

Той е дълготраен зам.-областен шеф, консенсусен, познава чудесно администрацията, както и самият административен развой

Настоящият зам.-областен шеф Владимир Крумов е съвсем сигурният нов регионален шеф на Бургас, научи Флагман.бг от меродавен източник, осведомен с кадровите процеси в служебното държавно управление на Димитър Глъвчев. Смяната в Бургаска област не търпи отсрочване и ще е в първата порция рокади на това административно равнище. Очаква се назначението да е реалност до седмица. 

Крумов е бил зам.-областен шеф от 2014 до 2021 година и от 2023 година до този миг. През този интервал той натрупа задоволително опит, опозна чудесно администрацията, работи и по всички значими планове на Областна администрация. Той е на 39 години, има магистратура по „ Финансово ръководство в обществения бранш “ от Стопанската академия „ Д.А. Ценов “ в Свищов, има две деца, живее в Бургас. Консенсусен, учтив и почитан от чиновниците на Областна администрация.
 Владимир Крумов е добър админ и човек, който няма да води безсмислени политически борби с кметовете,
Общинските препоръки и най-много няма да спъва бизнеса
За поста са обсъждани и още няколко имена – на някогашния губернатор Вълчо Чолаков, за който обаче процедурата по отписване от адвокатската гилдия, ще е прекомерно дълга, а самият той насочи в последните три години напъните си към създаване на мощна адвокатска адвокатска фирма, в която към този момент работят 7 адвокати. Вълчо Чолаков през вчерашния ден е бил известен от водеща политическа мощ, че има подготвеност да го номинира в кабинета на Главчев, само че Чолаков е обяснил, че не му се състезава в актуалната " къса " писта.

Безспорно блестящият правист Вълчо Чолаков продължава да се радва на висока социална поддръжка, той бе най-дълго  задържалият се регионален шеф на Бургас в новата ни политическа история - при разнообразни ръководства. Публичният  капитал, който натрупа освен като началник, само че и с безупречен външен тип и държание измежду хората, при липса на изявено водачество, сигурно на идващ стадий ще го качи още веднъж на високата политическа сцена.

В шорт листата на евентуални регионални шефове на Бургас е участвала и проф. Мария Нейкова, която заемаше тази позиция по време на двете служебни държавни управления на Румен Радев, само че е отпаднала от класацията, заради липса на задоволително поддръжка от страна на самия вътрешен кръг към Румен Радев. А тя е била обсъждана като вид, тъй като проф.Нейкова съумя да развие и да резервира положителните си връзки най-много с водещата политическа фигура в Бургаска област - кметът на община Бургас Димитър Николов. За страдание обаче връзките й със самия президентски екип не бяха на нужното равнище във връзка с оперативната автономия и несъразмерната интензивност, което постоянно води до отрицателен резултат, довери наш източник. Затова кандидатурата й е отпаднала не по гледище на ГЕРБ. Тя ще се задоволи с академичната си служба като декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет, само че и като допълнение към заслугите й преди малко е получила подобаващ влиятелен пост в Българска академия на науките, въпреки да заслужава да е член на всяка една държавна комисия с от дълго време изминал мандат като тази за отбрана на персоналните данни или отбрана от дискриминация, например

По информация на Флагман.бг е показана още една кандидатура – на дългогодишния кмет на Приморско доктор Димитър Германов от ГЕРБ, който е сегашен шеф на Областната дирекция по сигурност на храните в Бургас. Д-р Германов се завърна в кабинета си, защото по закон мястото му бе непокътнато, до момента в който кметува. Предшественикът му в БАБХ доктор Георги Митев, също ветеринален доктор, сега е кмет на апетитното кметство " Зора ", което покрива жк Лазур, жк Бр.Миладинови, Морската градина, Маринка, Твърдица, Димчево и Извор.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР