Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Гергана Николова,

...
Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Гергана Николова,
Коментари Харесай

Общопрактикуващ лекар: Първо да ваксинираме децата с диабет и астма

Това съобщи в ефира на Нова телевизия доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор.

" Срещу тетанус и дифтерия вършим реваксинация на избрани години. COVID-19 не е първото нещо, за което от време на време ще вършим такава. Ваксината против грип всяка годна е друга по отношение на варианта, който чакаме. Реваксинацията не е нещо ново в медицината ", уточни още Николова.

Според нея съществува потребност още повече да се осведомят хората за изгодата от имунизациите. Такава акция, ориентирана към хората, които се двоумят, приготвят от Министерството на здравеопазването.

" След грип човек се възвръща и се връща на работа. След COVID-19 доста по-голям проблем е постковид признака. Има млади дами, които остават съвсем без коса. Имам пациенти, които отключиха тежки под паника разстройства. Имам пациентки, които направиха сериозен диабет, в случай, че са били на домашно лекуване. Има огромна разлика с пациента, който е преболедувал грип ", уточни още доктор Николова.

По думите й отчет на СЗО демонстрира, че в България доверието на пациентите е най-високо във връзка с персоналните лекари и фармацевтите.

" Затова се реши, че когато се приказва във връзка с имунизациите това би трябвало да бъде ориентирано през нас”, разясни тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР