Това заяви пред bTV Андрей Янкулов, който е бивш прокурор

...
Това заяви пред bTV Андрей Янкулов, който е бивш прокурор
Коментари Харесай

Янкулов за “БарселонаГейт”: Разследването потъна, след като Сараф...

Това съобщи пред bTV Андрей Янкулов, който е някогашен прокурор и старши юридически специалист в Антикорупционен фонд.

 

да приключи следствието по “БарселонаГейт ” поради липса на доказателства за пране на пари. В претекстовете се показва, че показанията на двама от очевидците - Румяна Ченалова и Ивайла Бакалова, са били общи и на база персонални усещания и не се поддържат от други доказателства по делото.

Делото бе прекъснато, откакто бе конфискувано от прокурора Стефан Кирилов и бе връчено на екип от обвинители. 

 

Янкулов изясни, че прекратяването ще си остане предмет  вероятно на някаква вътрешно-институционална инспекция в прокуратурата.

 

“Ние по този начин и няма да можем да разберем разследване на един външен взор дали в последна сметка това е било вярното решение да се приключи “, добави той.

Янкулов сподели, че хора от това следствие са предмет на ново в различен сюжет.

„ Бойко Борисов не е включен в тази група. Инициалите на две лица са посочени едното от които Б. Й. Може би става дума за Борислава Йовчева. Тоест в този момент против нея се води следствие, за различен сюжет за евентуално пране на пари, който е обвързван с някакви парцели и сдружения в Турция доколкото се схваща от прессъобщението “, сподели той.

Янкулов разяснява и че вероятно в някакъв предстоящ миг, в случай че се организира вътрешноинституционална инспекция на правилността на това разпореждане, то евентуално би могло да бъде анулирано постановлението за преустановяване от горестоящ прокурор и да се възобнови следствието за Барселона.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР