Това става почти седмица, след като трус с магнитуд 7,2

...
Това става почти седмица, след като трус с магнитуд 7,2
Коментари Харесай

Ново земетресение с магнитуд от 5,1 по Рихтер разлюля Тайпе

Това става съвсем седмица, откакто трус с магнитуд 7,2 в Източен Тайван лиши живота на минимум 13 души. Тогава това беше най-силното земетресение от 25 години насам на острова. Ранените в труса от 3 април са над 1100.

Сега земетресението беше с магнитуд 5,1 и епицентърът му беше край източното крайбрежие на Тайван, оповестява Централното метеорологично ръководство на острова.

Трусът е бил регистриран в 13,09 ч. локално време на 32,1 километра североизточно от Хуалиен и на дълбочина от 5,1 километра.

Към момента няма данни за жертви и опустошения.

Вчера стотици хора бяха евакуирани от рискови места в Националния парк " Тароко " в Източен Тайван, който беше съществено обиден от земетресението с магнитуд 7,2 в сряда, съобщи ДПА. Националният парк, който е най-големият мраморен каньон в света, се намира в източния град Хуалиен, покрай епицентъра на труса.

Пътищата в планинските региони са развалени от голям брой свлачища. След земетресението няколко сектора бяха небрежно ремонтирани, с цел да бъдат евакуирани стотици туристи и поданици, останали блокирани в парка.

През почивните дни над 400 души бяха изведени с хеликоптер или по шосе. Само на 38 души е позволено да останат в парка, с цел да извършват отговорностите си. В " Тароко " има хотел, център за действия, електроцентрала и католическа черква, заяви Националната противопожарна работа.

Природното злополучие лиши живота на минимум 13 души, а 1140 бяха ранени.

Шестима души към момента са в неопределеност . Министърът на вътрешните работи Лин Ючан, който управлява Оперативния център за незабавни обстановки, сподели, че спасителите ще извършат изцяло претършуване по маршрута на пътека в парка.

Обучен избавителен екип от Турция също се причисли към интервенцията в търсенето на изчезнали хора в парка благодарение на дронове.

Централната метеорологична работа заяви, че са регистрирани 699 вторични труса след земетресението в сряда, в това число два с магнитуд над 6 и 24 с магнитуд от 5 до 6.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР