Това стана ясно отговор на МФ пред временната парламентарна комисия

...
Това стана ясно отговор на МФ пред временната парламентарна комисия
Коментари Харесай

Баща и син Димитрови били 3 пъти в МФ, съпровождал ги експерт от политическия кабинет

Това стана ясно отговор на МФ пред краткотрайната парламентарна комисия по за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях. Той изтече от  председателя на комисията Тошко Йорданов, който разгласи, че Асен Василев е излъгал, че не е познава Димитрови.

Информацията е дадена от охранителите. Димитрови са съпровождани от специалист в МФ и по тази причина не били записани в книга.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров съобщи, че обвиненият дружно с Петя Банкова Стефан Димитров има същата роля в Министерство на вътрешните работи, както Мартин Божанов - Нотариуса в правосъдната власт.

Виждал съм неведнъж Стефан Димитров в постройката на Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция " Национална полиция ", сподели някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи. 

Тодоров изясни, че от края на 2021 година е виждал неведнъж Стефан Димитров в постройката на Министерство на вътрешните работи, в някои случаи е влизал през транспортния вход, като го е засичал пред кабинета на министъра тогава- Бойко Рашков, до момента в който е чакал да влезе при него. Виждал е и Марин Димитров, бащата на Стефан, в Министерство на вътрешните работи.

По време на чуване в парламентарната анкетна комисия Тодоров сподели още, че водачът на Рашков е чакал Стефан Димитров на паркинга в министерството, а след това го е придружавал до кабинета на Рашков. По думите на някогашния основен секретар сходни визити през " транспортния вход на Министерство на вътрешните работи " не са честа процедура, само че най-малко " един-два пъти " е виждал Стефан Димитров там.

Не знам по какъв мотив са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам, уточни Петър Тодоров.

По думите му е виждал Димитрови и в Главна дирекция " Национална полиция ", при шефа по това време Венцислав Кирчев.

Петър Тодоров изясни, че до него не са постъпвали сигнали по отношение на Стефан и Марин Димитрови. Тодоров схванал напролет на 2022 година, че ДАНС има интерес към двамата.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи заяви още, че от сътрудници знае, че Стефан Димитров постоянно е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на прием на столичния КАТ в област Хасково.

" Въпросното лице Стефан Димитров е било на един семинар на КАТ-СДВР в " Кенана ", въпросното лице е участвал на масата, нещо като Нотариуса в Боровец. Там е бил и Тенчо като уредник на банкета ", уточни Петър Тодоров.

В началото на съвещанието ръководителят на комисията Тошко Йорданов рапортува отговор от Министерство на финансите, съгласно който Мартин и Стефан Димитрови са посещавали МФ два или три пъти в края на 2023 година Те са минали през един от входовете съпровождани от специалист от политическия кабинет на министъра и не са записани, че са влизали.

На днешното съвещание се чака да бъде изслушан и националният представител Бойко Рашков.

Бившият към този момент шеф на Агенция " Митници " Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов им бяха повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група за търговия с въздействие, контрабанда и други закононарушения. Впоследствие обвиняване бе повдигнато и на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев за присъединяване в незаконна група, в която са взели участие Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР