Това показва доклад на Инспектората в МВР, станал факт след

...
Това показва доклад на Инспектората в МВР, станал факт след
Коментари Харесай

Полицейският чадър над Семерджиев: Трима шефове в МВР и още 37 униформени

Това демонстрира отчет на Инспектората в Министерство на вътрешните работи, станал факт след осъществени след тежката злополука инспекции. Полицайката Симона Радева, която оказа помощ на Семерджиев да се укрие след злополуката, ще бъде уволнена.

 

Сред откритите чиновници са представители на разнообразни районни ръководства, в това число и от Столична дирекция на вътрешните работи. Образувани по отношение на тримата на управителни позиции униформени са дисциплинарни производства.

 

Вътрешната инспекция обгръща интервала от 2014 година до през днешния ден. Според заключенията в отчета на Инспектората, Симона Радева е поддържала контакт с Георги Семерджиев доста преди злополуката. От силовото ведомство обаче не споделят по какъв тъкмо метод е пособия Радева на Семерджиев.

 

В хода на следствието стана ясно, че Семерджиев редовно е погазвал разпоредбите на пътя, само че се разминавал безнаказано. Едва след злополуката през юли била докладвана на прокуратурата кореспонденция, че през декември 2020 година му е формиран акт за шофиране без брошура, само че наказателно разпореждане тогава не било връчено на Семерджиев, предават от Българска национална телевизия.

 

Установен е подобен случай и през 2010 година Служебният министър Иван Демерджиев не изключва опцията да има и други служители на реда, които са помагали на Семерджиев и съобщи, че ще бъде глобен безкомпромисно всеки, който си разреши да спомага на престъпно проявен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР