Това, което забелязваме е, че има увеличение на сърдечно-съдовите инциденти

...
Това, което забелязваме е, че има увеличение на сърдечно-съдовите инциденти
Коментари Харесай

Кардиолог: Внимавайте с киселото и соленото по празниците, прекаляването може да ви вкара в спешното

„ Това, което виждаме е, че има нарастване на сърдечно-съдовите произшествия по време на празничните дни, тъй като доста нашите пациенти прекаляват с храненето и алкохола. Нашите обичаи повеляват точно по тези празници да се употребява доста консервирани храни, които са богати на натриев хлорид и глутамат, тъй че киселото и соленото са тези, които водят пациентите ни в незабавните отделения. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ доцент Красимира Христова – кардиолог и ръководител на Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика.
Препоръчваме умерената приложимост на алкохол, която се равнява на 1 до 3 алкохолни единици, т.е. 30-50 мл корав алкохол, 80 мл вино или 250 мл бира.
доцент Красимира Христова – кардиолог и ръководител на Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика

Прекомерната приложимост на алкохол наложително води до утежняване на сърдечно-съдовото заболяване, акцентира кардиологът.

„ Умерената приложимост е единственото избавление. Не прекалявайте, празниците не са единствено храна и алкохол “, уточни доцент Христова.

Не би трябвало да се употребяват мазни и пържени храни , защото те покачват равнището на холестерола в кръвта. Вместо това да се натъртва на салатите и вегатерианските варианти, предложи кардиологът.

Пуешкото месо е идеално , което може да се включи в диетата, тъй като то не е богато на мазнини и когато се подготвя печено, е още по-диетично, сподели още доцент Христова.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР