Това, което се случи вчера, беше безпрецедентно. Това беше политическа

...
Това, което се случи вчера, беше безпрецедентно. Това беше политическа
Коментари Харесай

Кирил Петков: Борисов да седне на масата за преговори, този кабинет е абсурден

Това, което се случи през вчерашния ден, беше невиждано. Това беше политическа машинация. Въпросът е за какво се прави всичко това. Бойко Борисов хвърли под рейса Мария Габриел с подобен политически ход, който в света не е прочут - ти да отидеш с кабинет, който да не е координиран. Не загивам да си приказвам с Борисов, само че той даже не се появи, а знаеше, че ще хвърли страната в безпорядък. Това съобщи Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

" 12 дни да преговаряш и да се появят имена, които не са упоменати... Конституцията дава период да се извърши мандатът. Защо се бързаше и най-после се взриви процесът? Мария Габриел направи голяма неточност, която се показва в това, че се е съгласила да бъде натисната от Борисов. Големият въпрос е може ли да си водач на политическа партия, да знаеш, че хвърляш страната в безпорядък и да не се появиш даже най-после. Той освен не се появи, само че и се скри и не подвигна телефона ", каа той.

По думите му за две неща не са били постигнали консенсус за промяна на службите и да има специфична уговорка за случай като Нотариуса, енергетиката и защитата. " Ние не знаем кой е целият проблем. Докато не си се схванал за всичко - за нищо не си се схванал. Имаше огромен боязън и той май идваше от хората, които трябваше да бъдат заменени в службите. Може би те са имали някакви неща и с цел да не ги употребяват ", сподели той.

" Този кабинет е неуместен. Самите министри подписваха, че не желаят да взе участие в него. Когато пристигна мандата при нас, ние няма да бързаме. Ще съберем всички национални препоръки. Ще мислим, това не е филм. Мария не е желала да го направи това, само че тя не е могла да устои на натиска, който и се приложи. Няма да отпущам идващите стъпки, ГЕРБ ни помогнаха за едно да осъзнаем какъв брой сме мощни дружно ", безапелационен е Петков.

" Борисов би трябвало да спре да се опасява, да седне на масата за договаряния. Тука би трябвало да има малко гръбнак човек, не мога да си показва да изпратя четирима депутати и да кажа, че не знам какво вършат ", изясни Кирил Петков и акцентира, че сме в невиждана обстановка.

Старият модел свърши. Разбираме, че зад тях стоят няколко стотин хиляди гласа, само че и те би трябвало да схванат, че времето на хитринките свърши, сподели той.

Той е на мнение, че единствените, които могат да изперат ГЕРБ са самите те. " Дадените 9 месеца късмет да покажат, че са други, през вчерашния ден бе пренебрегнат с лекост ", изясни Петков.

" Вчера загубихме мозъка и дума ", сподели съпредседателят на Политическа партия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР