Това, което не се вижда от репортажите е, че войната

...
Това, което не се вижда от репортажите е, че войната
Коментари Харесай

Бих се, за да не станат Варна и Бургас като Донецк и Луганск, обяви българският доброволец Глиги

Това, което не се вижда от репортажите е, че войната е 99% очакване, призна Иван Калчев-Глиги 

Българският доброволец в Украйна Иван Калчев-Глиги преди седмица се върна в България след 6 месеца на фронта. Това е второто му и последно посещаване като доброволец в Украйна, заяви той пред Нова телевизия.  " Бих се, с цел да не станат Варна и Бургас като Донецк и Луганск. Най-вече от възприятие за дълг. Там обаче все по-малко имат потребност от чужденци, няма да се връщам. Това си остава украинска задача ", сподели Глиги.

Той призна, че престоят му в Украйна го е трансформирал, направил го е по-търпелив и търпелив. По думите му човек привиква към напрежението и гибелта стопира да прави впечателение.

" Дори когато някой другар от прилежащата рота е починал, го приемаш за нещо обикновено ", описа той.

Глиги назова войната в Украйна " терористична акция " на Русия. Според него няма по какъв начин да се повтори огромната изпитание за украинска контраатака, защото войната към този момент е минала в друга фаза и ще бъде доста по-трудно да се види още веднъж огромно избавление на окупирани от Русия територии.

" Колкото повече време минава, става все по мъчно. Руснаците не стопират да стрелят с артилерия и ракети по цивилни села, до момента в който украинската войска пази цивилните, които още живеят в окупираните територии ", сподели Иван Калчев.

По думите му е отишъл в Украйна без сериозен боен опит, само че там се е трансформирал във боец.

" Отдавна обаче войната не е да се марширува 20 километера с манерка и противогаз ", акцентира Глиги.

Иван Калчев описа, че е подписал декларация за дискретност на информацията и по тази причина няма право да приказва в елементи за прекарването си на украинския фронт.

Глиги е на мнение, че Русия води войната по терористичен метод, защото във всеки един миг, където и да се намираш в Украйна, има заплаха да бъде ударен от снаряд:

" Това, което не се вижда от репортажите е, че войната е 99% очакване. През цялото време имаше заплаха за живота ми. Във всеки един миг, без значение къде се намираш, има заплаха върху теб да падне снаряд ", разяснява той.

" Звукът на войната е тишина. През множеството време е тишина и се ослушваш и отвреме в точния момент - детонация. По-близо или по-далеч ", сподели Глиги.

Според него е евентуално целият украински народ към този момент е изгубил способността си да се изненадва от войната и насилието. По думите му България продължава да е обект на хибридни офанзиви и заради това пропутински и антиевропейски настроения са придобили характера на фетиш, тъй че от дълго време рационалните причини са спряли да въздействат върху хората. Според Глиги светът е станал прекомерно комплициран за пояснение и конспирациите, че някой скрито дърпа конците, се одобряват по-лесно.

" Жалко е, че ни ръководи сглобката. Основният ѝ смисъл е, че заставаме от положителната страна на историята, само че цената от изпирането на Борисов и Пеевски ще я плащаме още дълго време ", разяснява Глиги настоящето ръководство. Според него участниците от страна на ПП-ДБ в ръководството ще приключат кариерата си след разпада на така наречен " сглобка ". 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР