Това израелската армия прави благодарение на въздушен чадър, създаден от

...
Това израелската армия прави благодарение на въздушен чадър, създаден от
Коментари Харесай

Израел прехва ирански дронове над Йордания и Сирия. Техеран заплаши и тях

Това израелската войска прави с помощта на въздушен чадър, основан от Съединени американски щати в съдействие със съдружници от района.

Сирия в това време сложи в нараснала подготвеност своите създадени в Русия системи за защита земя-въздух " Панцир " към столицата Дамаск и главните бази при положение на израелски удар, настояват източници от армията, написа " Таймс ъв Израел ".

Според източниците, чака се Израел да отмъсти, като стреля по армейски бази и уреди, където са основани проирански милиции, откакто Техеран заяви, че са.

Йорданската противовъздушна защита в това време разгласи, че е подготвена да прехваща и смъква ирански дронове или други летателни апарати, които нарушават въздушното ѝ пространство. Това оповестиха двама районни източници от региона на сигурността, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Източниците обявиха, че армията също е в положение на нараснала подготвеност, а радарните системи наблюдават активността на дроновете.

Държавни медии оповестяват, че Йордания е оповестила изключително състояние на фона на опасността от иранско нахлуване против Израел.

По-късно държавен представител отхвърли Йордания да е въвела изключително състояние, заяви " Таймс ъв Израел " по информация на Ройтерс. " Няма причина за безпокойствие измежду жителите. "

Правителството ще предприеме законови ограничения против всяко издание, което популяризира клюки или непроверени изказвания, съобщи представителят.

Ливан, който също като Йордания граничи с Израел, разгласи, че затваря въздушното си пространство след иранското нахлуване, заяви Агенция Франс Прес.

Египетската противовъздушна защита е в бойна подготвеност, оповестиха египетски източници от въоръжените сили и от службите за сигурност на фона на опасенията от нахлуване с ирански дронове, ориентирани към Израел, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Главното военно командване на Египет е образувало екип, който да следи обстановката и да взема нужните решения за положението на въздушното пространство на страната, споделят източниците.

Египет изрази " съществено безпокойствие " по отношение на нападението против своя комшия Израел и прикани за " въздържаност ". Министерството на външните работи на Египет съобщи, че оповестената иранска офанзива е знак за " рискова ескалация " на напрежението сред двете страни.

Преди това Египет предизвести за заплаха от усилване на спора вследствие на " войната на Израел в линията Газа ".

Правителството в Кайро сподели, че е в непрекъснат контакт с всички участващи страни в спора, с цел да се сложи обстановката под надзор.

През 1979 година Египет става първата арабска страна, която подписва мир с Израел.

Междувременно министърът на защитата на Иран предизвести прилежащите страни, че всяка от тях, която отвори въздушното си пространство за Израел, с цел да прехване дроновете, ще бъде атакувана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР