Това израелската армия прави благодарение на въздушен чадър, създаден от

...
Това израелската армия прави благодарение на въздушен чадър, създаден от
Коментари Харесай

Израел започна да прехваща ирански дронове над Йордания и Сирия. Техеран заплаши и тях

Това израелската войска прави с помощта на въздушен чадър, основан от Съединени американски щати в съдействие със съдружници от района.

Сирия в това време сложи в нараснала подготвеност своите създадени в Русия системи за защита земя-въздух " Панцир " към столицата Дамаск и главните бази при положение на израелски удар, настояват източници от армията, написа " Таймс ъв Израел ".

Според източниците, чака се Израел да отмъсти, като стреля по армейски бази и уреди, където са основани проирански милиции, откакто Техеран заяви, че са.

Йорданската противовъздушна защита в това време разгласи, че е подготвена да прехваща и смъква ирански дронове или други летателни апарати, които нарушават въздушното ѝ пространство. Това оповестиха двама районни източници от региона на сигурността, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Източниците обявиха, че армията също е в положение на нараснала подготвеност, а радарните системи наблюдават активността на дроновете.

Държавни медии оповестяват, че Йордания е оповестила изключително състояние на фона на опасността от иранско нахлуване против Израел.

Ливан, който също като Йордания граничи с Израел, разгласи, че затваря въздушното си пространство след иранското нахлуване, заяви Агенция Франс Прес.

Междувременно министърът на защитата на Иран излезе с изказване, в което предизвестява прилежащите страни, че всяка от тях, която отвори въздушното си пространство за Израел, с цел да прехване дроновете, ще бъде атакувана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР