Това е рецепта за пилешки сърца о селски, но не

...
Това е рецепта за пилешки сърца о селски, но не
Коментари Харесай

Пилешки сърца почти по селски

Това е рецепта за пилешки сърца о селски, само че не напълно! Разберете за какво, като продължите да четете

Необходими Продукти

● пилешки сърца - 500 г
● лук - 1 глава
● чушки - 1
● москови - 1
● целина - 1/2 глава
● гъби - 6 бр.
● олио - 2 с.л.
● сол
● чер пипер
● чубрица
● лютеница - 1 лъжица
● чесън - 1 скилидка
● кашкавал 2 с.л. настърган
● магданоз

За канапето


● царевично брашно - 200 г
● сол
● вода - 600 мл

Начин на подготвяне

Това е рецепта за пилешки сърца о селски, само че не напълно.

Здравейте, кулинари! Всеки знае по какъв начин се вършат пилешки сърца по селски, допускам, само че дано да ви споделя по какъв начин аз ги подготвям!

Първо, наложително варя добре измити пилешки сърца, с малко сол и няколко зърна черен пипер и дафинов лист. Варя към половин час, в никакъв случай обаче по-малко. Сърцето е мускул и може да остане жилаво, в случай че не е добре сварено.

Докато се варят сърцата, си приготвям останалите артикули. Нарязвам глава лук на полумесеци, настърган морков и една алена чушка, 5-6 гъбки печурки.

И в този момент идва ред на съставката, поради която споделям, че са сърца по селски, само че не напълно. Беля и нарязвам на късчета половин глава целина. Реших да опитвам и се получи необикновено вкусно!

Парченцата целина в общите съставки напълно не трансформират усета на ястието. Придават малко по-различен мирис, който не е настойчив.

В бездънен тиган затоплям олио и поставям, първо, целината, а по-късно по едно и също време всички останали съставки. Задушавам ги хубаво, с цел да трансформират цвета гъбите.

Добавям лъжица лютеница, размита в половин чашка бульон от сърцата. Слагам сол и малко чер пипер, скилидка чесън, както и чубрица. Обожавам тази фалшификация, дори постоянно пресилвам с нея.

Готвя до подготвеност. Сервирам върху канапе от качамак, подготвен по-течен. Аз употребих царевично брашно, което размих в половината вода, а другата половина кипнах с малко сол и струйка олио, прибавих размито брашното и бърках до отлепяне на качамака от стените на съда.

Върху качамака сложих сърчицата. Поръсвам с магданоз. А за лукс от горната страна, само че преди магданоза, поставям настърган кашкавал.

Добър вкус! Комбинацията в тези пилешки сърца съвсем по селски се оказа доста сполучлива.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР