Това е природно бедствие. Такива валежи над 300 литра на

...
Това е природно бедствие. Такива валежи над 300 литра на
Коментари Харесай

Денков: Това е природно бедствие! Не бързайте с присъдите. Нека минат проверките

„ Това е естествено злополучие. Такива превалявания над 300 литра на квадратен метър за 24 часа са необичайност и основават проблеми. Когато има такива размери води, има голяма заплаха от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има жертви.

Отделно е какво се прави дълготрайно. Правим инспекции има ли нарушавания в структурата на моста, би трябвало да излязат резултатите от инспекциите. Засега такива данни няма “, увери министър председателят Денков.

„ Слушам информации и за засипани дерета. Уверявам ви - такива размери вода не са свързани с 1-2 дребни дерета. Цялостен размер се свлича от Странджа към морето. Локално ще се ревизира дали е имало последици от застрояването. Не бързайте да издавате присъди. Резултатите от инспекциите ще бъдат огласени обществено “, изясни още той.

„ Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подкрепено посредством Комисията по бедствия и повреди, сигурно ще има вреди за десетки милиони левове. Средстава има ”, добави министър председателят.

„ Непосредствените благоприятни условия са една сума от 1512 лв., които се дават за развалени къщи, пространства. Отделно има друга сума, която е до 2500 лв., обвързвана с развалени електрически уреди. Тези благоприятни условия ще бъдат обезпечени като помощ “, акцентира акад. Денков, като уточни, че тези средства могат да бъдат получени в период до 1-2 месеца.

„ Осигурено е всичко належащо, с цел да не бедстват хората -  храна, вода “, съобщи министър-председателят и посочи, че наред с институциите, през днешния ден се включват и доброволците, координирано с спешния щаб.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР