Това е пример за това, че датата на излизане на

...
Това е пример за това, че датата на излизане на
Коментари Харесай

Samsung размисли относно спиране поддръжката на някои по-стари смартфони: ето го списъкът на късметлиите

Това е образец за това, че датата на излизане на пазара е по-важна от „ статута “ на модела. Сега FE-смартфоните изпреварват по-скъпите модели.

С напредването на виталния цикъл на смарт телефоните Samsung понижава честотата на излизане на актуализациите по сигурността за тях. Когато става дума за флагманите, първоначално те получават такива актуализации всеки месец. Но по-късно на тримесечие, а по-късно – на всеки шест месеца. В началото на месец април южнокорейската компания уведоми, че е забавила стартирането на актуализациите за всички модели Galaxy S20 (включително FE) и Note20 до тримесечен интервал. Но в този момент отчасти е трансформирала решението си.

По този метод следните модели продължиха да получават месечните пачове по сигурността, макар че към този момент бяха включени в листата на устройствата с тримесечен интервал:

Galaxy S20 FE Galaxy S20 FE 5G Galaxy Note20 Galaxy Note20 5G Galaxy Note20 Ultra Galaxy Note20 Ultra 5G

Заслужава да се означи, че Samsung върна ъпдейтите за FE моделите от серията S20. Но не направи същото за главните смарт телефони от тази линия. Това обаче е напълно разумно и разбираемо. Серията S20 беше показана през февруари 2020 година, до момента в който версиите FE се появиха през септември. Очевидно компанията изрично се стреми да резервира тъкмо четири години месечна поддръжка. От друга страна това може да се преглежда като намек, че смарт телефоните FE (като Note20 от август) ще стартират да получават актуализации по-рядко.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР