Това е нов процес в Румъния. В Европа се практикува

...
Това е нов процес в Румъния. В Европа се практикува
Коментари Харесай

Румъния тества отпадните води, за да анализира употребата на наркотици в страната

" Това е нов развой в Румъния. В Европа се практикува от 11 години. Има над 100 града в програмата, включени са и такива с 20, 30 хиляди поданици ", осведоми Цоне.

Той твърди, че главните опиати, които се употребяват в Румъния, както и новите психоактивни субстанции, не са оценени.

" Например нищо не бе направено във връзка с канабиса, който е най-употребяваният опиат изобщо, само че и в сегмента 14-18 години, където казусът доста ни визира. Не е изработен разбор и на медикаменти с наркотично наличие - барбитурати и бензодиазепин ", разяснява специалистът, представен от Българска телеграфна агенция.

Каталин Цоне прецизира, че е юридически разбор на екстази, кокаин, кетамин и данните за кетамин са дали извънредно обезпокоителен сигнал.

" Три пъти сме над междинното за Европа по ползване на анестезия за коне или крави ", споделя специалистът и добавя, че това е по този начин, тъй като тези медикаменти се набират елементарно.

Той разказва кетамина като " доста рисково лекарство " и " дрога за бедните ".

" Консумира се и комбинирано, да вземем за пример известният розов кокаин, който се продава на цени сред 300 и 500 евро - значи примес от кокаин, кетамин, MDMA, към която се прибавя багрило и ягодов мирис, с цел да стане доста атрактивен ", отбелязва Каталин Цоне. Данните от направения разбор демонстрират още, че кокаин и екстази се употребяват през почивните дни за забавление.

" По отношение на кокаина сме под междинното за Европа. Той е безценен опиат, който не всеки може да си разреши ", разяснява Каталин Цоне, само че добавя, че румънците са първенци в използването на по този начин наречените " кристали ", " етноботаники ", които костват 8-12 леи (3,2-4,8 лева.) сашето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР