Това е непознато, ново свойство на лимона. Полезно е, съдържа

...
Това е непознато, ново свойство на лимона. Полезно е, съдържа
Коментари Харесай

Непознато свойство на лимона, което ще ви е в голяма помощ: Какво се случва, ако нарежете лимон и го поръсите със сол

Това е непознато, ново свойство на лимона. Полезно е, съдържа доста витамини, а също могат да почистят чайника или нагряващата кана от котлен камък и доста повече, написа zdrave.to.
Тук не е належащо да изстисквате нищо, да търкате и така нататък, а единствено вярно да нарежете и поръсите със сол.
Взимаме цялостен лимон, нарязваме го на четири елементи, само че не изцяло. Нарязаните филийки би трябвало да са съединени с обелката, просто не се режат изцяло.
Поставете в паница и разтворете получилото се цвете.

Поръсете със сол и сложете на кухненската маса.
Тази техника работи освен в кухнята, само че във всяка стая. Ако миризмата на варена храна остане в кухнята или в стаята има външна миризма, тогава лимонът изцяло ще почисти помещението от всевъзможни миризми през нощта. Но освен!
Лимонът ще покаже и своите антимикробни и антибактериални свойства. Той ще „ почисти “ пространствата. Полезно е да се направи, в случай че да вземем за пример се разболеете и прекарате доста време вкъщи, лежайки в леглото.
Друго свойство е почистването на всевъзможни повърхности.

Ако сте готвили риба или месо, тогава резенче лимон, поръсено със сол, ще помогне в този случай. Избършете дъската след рибата с нея – няма да има диря от миризмата, в това време лимонът и солта ще унищожат всички микроби и бактерии.
Важното е, че тази хитринка е естествено лекарство. В него няма „ химия “.
А ето и още 10 неща, които можете да почистите с лимон:
Месинг и мед
Лесно може да почистите месинговите и медни съдове, като поръсите половин лимон със сол и ги натриете добре.

Микровълнова печка
Смесете 3/4 ч.ч. вода с 2 ч.л. сок от лимон и загрейте в микровълновата, до момента в който заври (около три минути). Изключете и оставете да преседи десетина минути, след което забършете вътрешността на печката с влажна забрадка.
Ренде
Прокарайте половин лимон няколко пъти през рендето (добре е да е и от двете страни), след което изплакнете с топла сапунена вода. Така хем ще отстраните засъхналите останки по остриетата, хем ще предпазите пръстите си от вероятно порязване.

По същия метод може да почистите и скарата на грила.
Дрехи
Може да употребявате лимон за избелване на облекла – накиснете ги в разтвор от 1/2 ч.ч. лимонен сок и 3 литра вода, и ги оставете за към час, след което ги изсушете на слънце.
Хладилник
Оставете половин лимон в хладилника, с цел да се отървете от неприятните миризми.

Запушени канали
Сигурно знаете за добре тествания способ на отпушване с оцет и сода бикарбонат – е, лимонът прави същата, че и по-добра работа.
Поръсете щедро запушения канал със сода, сипете половин чаша лимонен сок, изчакайте пяната да спре да се образува и облейте щедро с гореща вода.
Пластмасови съдове
Ако съдовете, в които съхранявате храна в хладилника, не миришат изключително прелестно, натрийте ги добре с лимон и ги изплакнете с топла сапунена вода.
А в случай че по тях има петна, смесете лимонен сок с малко сода, нанесете и оставете да престои една нощ, след което изплакнете.

Ножове
Дребни недостатъци от приложимост като ръждиви петънца по ножовете мож еда отстраните, като ги натриете с гъба с лимонен сок.
Душ завеса
Отстранете неприятните замърсявания, като натриете с половин лимон завесата. Ако петната са изключително упорити, поръсете първо с малко сода.
Кухня
За да се отървете от неприятни миризми в кухнята, че и в цялата къща, сложете една тенджера с лимонови обелки, няколко цели карамфилчета и филиз розмарин да заври (може да замените розмарина с пръчка канела за по-сладък нюанс).
Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР