Това е най-цветният квартал в света.Намира се в Киев.През 2019

...
Това е най-цветният квартал в света.Намира се в Киев.През 2019
Коментари Харесай

Не е ЛЕГО конструктор, а най-цветният квартал в света

Това е най-цветният квартал в света.

Намира се в Киев.

През 2019 Жилищният план в Киев, Comfort Town, сграбчи основната премия на тазгодишния Световен архитектурен фестивал.

Сградите с цветовете на дъгата взеха първа премия на церемонията в Амстердам в категорията Използване на цвят.

За да си отдъхне от мрачното руското минало на Украйна, Comfort Town е архитектурно създание от на 180 нискоетажни жилищни здания на повърхност от 40 хектара.

Построен на мястото на изоставена фабрика за каучук, комплексът е шеговит LEGO-вдъхновен отговор на заобикалящите го потискащи и тъжни блокове от 50-те и 60-те години на комунизма.

Архитектурното студио Archimatika, което сътвори Comfort City след икономическата рецесия от 2008 година, споделя, че поради ниският бюджет на проектае са избрали елементарни геометрични форми, плоски фасади и никакви богато украсени детайли, за което са компенсирали с ярки цветове.

Основан през 2008 година, Световният архитектурен фестивал е годишна гала по награждаване на най-хубавите архитектурни и строителни планове.

Въпреки войната цената на жилищата не е ниска. За към 70 хиляди $ все още се продава апартамент на първия етаж с повърхност от 45 кв. метра. 

Благодарение на Противовъздушна отбрана системите от западните страни към този момент Киев устоява на опитите на Русия да извърши масирани бомбардировки в украинските градове.

Този градски оазис, със своята досегаемост и привлекателен сексапил, е основан, с цел да повдигне духа на своите 20 000 поданици. Проектът разполага с голям брой учебни заведения, търговски център със супермаркет, три басейна, фитнес зала, 22 детски площадки, спортни стадиони и офис уреди. Comfort Town е считан за най-успешния търговски план в Украйна в бранша на жилищните парцели за последните 25 години.

Цветовете оказват помощ за разпространяването на вяра, изключително по време на бруталната война с Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР