Това е най-разтърсващата кървава трагедия от началото на този век,

...
Това е най-разтърсващата кървава трагедия от началото на този век,
Коментари Харесай

Как и защо са убити Теодора Бахлова и Юмер Мехмед – подробна хронология

Това е най-разтърсващата кървава покруса от началото на този век, единомислещи са служители на реда и прокурори

Екипът на Флагман.бг събра всичката информация – в детайлности, по осъществените две тежки престъпни закононарушения с убийството на брокерката Теодора Бахлова (46г.) и строителния служащ Юмер Мехмед (28 г.). Поради проявения публичен интерес към почналия правосъден развой против серийния екзекутор Станимир Рагевски (58г.) - един от огромните предприемачи и бизнесмени в Бургаския район, публикуваме цялата сага.



Втора част

... Така минава седмица от разстрела на Бахлова. Рагевски отива при Дичев във винарната и му разкрива, че е умъртвил бокерката , че му би трябвало помощ, с цел да се отърве от натрупа, напъхан в бидона с главата надолу. На идващия ден още веднъж го посещава в търговски обект, където Дичев работи дружно с щерка си - като шеф, барман, чистач и най-много като готвач. Заведението е обичано място на юристи, магистрати и служители на реда, поради комфортната локация сред Съдебната палата и ОДМВР.  " Менторът " му споделя детайлности за потопения в натриевата основа мъртвец. Оплаква се, че самичък не може да придвижи тежкия товар и разпорежда на Дичев да обезпечи двама товарачи. Така се стига до .
 Малкия Рамбо получил 10 лв., с цел да товари и разтоварва  бидона с разложените остатъци на Бахлова
Дичев изяснява пред проверяващите по-късно , че е бил ужасяващ от всичко, което е приключил по логистиката, обаче и за момент не си е помислял да съобщи своя идол на полицията .

На идващия ден, рано сутринта, било е при започване на ноември 2020 година, Дичев и Рагевски отиват на пазара „ Краснодар “ и първо вземат със себе си Малкия Рамбо. Качват го в бял микробус, обезпечен от Рагевски, и тримата се насочат към жилището на ул. „ К. Фотинов “ №1. Бидонът е опакован целия в стреч фолио. Тримата го натоварват в микробуса. Рагевски кара до зеленчуковия магазин. Рамбо седи в товарния отсек и подпира бидона да не се обърне на завоите.

В същото време служащите подменят кабели до военния гарнизонен клуб. Двамата, дружно с Малкия Рамбо, се съгласяват за по 10 лева да разтоварят бидона от микробуса до вътрешността на магазина. Поставят бидона върху пъстрота килим, който се намира в микробуса, същият от фотографията с терасата на ул. " К.Фотинов " 1, с цел да го пренесат по-лесно вътре.
 Тази фотография е направена от кореспондент на Флагман след убийството на Юмер и ареста на Рагевски през август 2021 година, някой трескаво чисто и пере в лобното място на Бахлова,
това е преди претърсването на парцела от полицията и откриването на кръвта й по мивката в банята
Под въздействието на основата, тъканите на Бахлова стартират да се разграждат, а костите стават пластични и елементарно трошливи. По-късно Рагевски споделя на Дичев, че от време на време ревизира положението на трупните остатъци. След като открива, че меките тъкани са се разпаднали дефинитивно, а костите са съвсем разградени, той стартира да ги вади с купа и в допълнение да ги реже на по-малки елементи с трион, в самия магазин . Така последователно стартира да изгребва разлагащите се елементи с кофа и да ги излива в трите отводнителни шахти пред магазина, които се намират по тротоара на жилищната кооперация, където пък е и квартирата на Дичев. За да форсира процеса на разпад, Рагевски добавя постоянно бидона със сода каустик.

С какво и въобще занимава ли се по това време полицията с изгубването на Бахлова?

Действително служителите на реда стартират оперативно-издирвателни мероприятия, като откриват, че последната връзка на дамата е точно с таксиметровата работа „ Еко такси “. Проверката на камерите в региона на ул. „ К. Фотинов “ №1 демонстрират напредване точно от ул. " Булаир " към вход 4 на този Г-образен блок. По тази причина Рагевски на няколко пъти е призоваван и с него са провеждани беседи в Първо районно управление (на МВР). С него беседва персонално и шефът на одел " Криминални закононарушения " в ОДМВР Кирил Кирязов. Не са осъществени обаче никакви дейности по претършуване на двата жилището на този адрес, обществено фигуриращи като благосъстоятелност на Елена Рагевска и брат й Иван в Агенцията по вписванията. Не е формирано досъдебно произвеждане по отношение на изгубването на Бахлова, тъй като, съгласно служителите на реда, няма мъртвец и доказателства за нападение. Установено е, че не е напускала рамките на България. Из града последователно заглъхва слухът, че се е самоубила, хвърляйки се в бурното море, поради задълженията, което, по пък по думите на приятелите й, въобще не синхронизира с борбената й същина.

От своя страна, комбинативният Рагевски подхваща дейни дейности, с цел да отклони съмненията от себе си. Особено, откакто е бил " надушен " от топкриминалиста Кирязов, пред който, в свободния им диалог, се е " изтървал " да пита дали може да се наблюдава телефона на изчезналата по клетката му. Телефонът на Бахлова дефинитивно замира в региона на ул. " К.Фотинов " 1, което обаче е и в обсега на Морска гара и морето. На 29 декември 2020 година , той декларира на служителите на реда, че съхранява нещо, което има връзка със случая. Предава  торба с марихуана с тегло 366,840 грама . Обяснява, че наркотичното вещество той намерил в колата на Бахлова на 2 ноември, когато по молба на майка й го преместил в двора им. Подпъхва версия, че се е захванала с разпостранение на дрога.

До края на януари 2021 година Рагевски от време на време излива разпадналите се трупни остатъци в шахтите по тротоара на ул. „ Сливница “. В една от порциите, по нехайство, попада и проектилът от калибър 9х18 мм, изстрелян точно от револвера му „ Макаров “. Това е значимо доказателство.
 Два месеца Рагевски персонално излива от време на време разложените остатъци от тялото на брокерката в тези шахти по ул. " Шейново ",
но в тях попада и проектилът от патрона
В бидона остават единствено огромните кости – от подбедрицата, бедрата, ребрата, елементи от гръбначния дирек, огромен и дребен пищял, които не са се поддали на цялостно разложение. В бидона остават непокътнати и двата силиконови импланта, с които е бил наедрял бюстът на убитата. Тях той разпределя в няколко торби и ги заравя до гроба на баба си Севка и дядо си Марин , родители на майка му Димитричка Рагевска. Смята, че няма да възбуди съмнение, в случай че бъде забелязан да копае и заравя в този сектор на 12-ти квартал в Гробищния парк.
 До гроба на баба си и дядо си килърът заравя неразградените елементи от натрупа на Бахлова,
сред тях и имплантите от бюста й
Така след януари 2021 година , уверен, че е съумял да заблуди служителите на реда и е прикрил надеждно следите, той продължава нормалния си метод на живот . Даже раздава подаяния на небогати хора. Безоблачните дни обаче траят прекомерно малко, тъй като пораждат нови условия, налагащи да извърши второто ликвидиране, съгласно думите му, по нужда.

На това място се връщаме на 2017 година, когато Рагевски стопанисва ресторант „ Селена “ на Северния плаж.

Тогава за подпомагане към него се обръщат представители на престъпния контингент. Те търсят човек да им помогне за образуване и осъществяване на палеж на катафалка, благосъстоятелност на погребалната организация „ Гея 1-2014 “ ЕООД. В заведението като момче за всичко работи Юмер Кадир Мехмед . По това време е на 24 години. Юмер е от обществен дом и попада в заведението още преди да е навършил пълноправие. „ Расте “ под крилото на Рагевски. Палежът обаче се поема от ГДБОП и влиза в разказа на Специализираната прокуратура - пришиват Юмер към ОПГ-то на Димитър Желязков-Очите.

Той е арестуван под стража три месеца в столичен арест, като на 30 юни 2020 година мярката му за неотклонение е променена в „ домакински арест “. Тя трае до 10 декември 2020 година. Младият мъж устоява на натиска при следствието и не разкрива присъединяване на Рагевски като гарант. Уговорката е, че като премия ще бъде подсигурен финансово. Първоначално Рагевски му дава обещание 10 хиляди евро отплата. За това Юмер споделя по-късно с приятеля си Стоян Т. и  приятелката си Габриела А., с която е живее на фамилни начала на квартира. И двамата по-късно стават първите очевидци пред полицията.

След като излиза на независимост Юмер се оказа без никакви приходи. За малко е заставен да стартира работа в гробищния парк като общ служащ, само че устоя единствено към седмица на унизителния труд. Насочва се към строителството и поема да прави всевъзможни работи по градежите, като от самото начало моли Рагевски да извърши обещанието за финансовата премия. Претендираната сума обаче пораства с всяко позвъняване на потелефона. Така, до август 2021 година се натрупа голямо вътрешно неодобрение у младия мъж с красива и претенциозна другарка. Парите от строителните действия са незадоволителни, с цел да й обезпечи висок стандарт на живот, за какъвто мечтае Габриела. Двамата желаят лично жилище от Рагевски, знаят, че той разполага с доста парцели. Тъй като Юмер все по-често „ мрънка “ пред поръчителя по тази причина, че е поел почтен виновността за палежа на катафалката, Рагевски стартира да се изнервя. Преценява, че има действителна заплаха младежът да му навреди, в случай че популяризира информацията.

Изходът е – да отстрани и Юмер Мехмед . Обаче нещата с него не стоят по този начин просто, както с брокерката. Рагевски е наясно, че е под непрестанно наблюдаване от органите на Министерство на вътрешните работи по отношение на изгубването й. Започва да залъгва Юмер Мехмед, че не просто ще му обезпечи пари за добър живот, а и ще му трансферира собствеността върху едно свое жилище. Едновременно с това възнамерява убийството. За да избегне грешката при убийството на Бахлова със засечените мобилни данни от клетката на телефона й, в този момент той подсигурява безвредна връзка с Юмер.

През юни 2021 година купува Нокия, модел 1208, с предплатена сим карта, записана в БТК ЕАД на името на някой си Митко А., който по-късно ще стане и очевидец. През юли 2021 година предлага на Юмер диалозите за пари сред тях да води по телефона с този абонатен номер. Предвид престъпното си минало младежът се съгласява. От 1 август 2021 година връзката сред двамата се организира само от мобилен телефон Нокия с различен абонатен номер, регистриран на името на Габриела А. - приятелката на Юмер. Цялата останала връзка Рагевски осъществявал с нормалния си Айфон . А третият му телефон – Самсунг , с обособен номер, е употребявал единствено за връзка със своята интимна другарка Росица С .

Междувременно Юмер почва да се хвали пред свои сътрудници в строителството, че скоро ще е организиран с прекрасен апартамент и че ще се дами за Габриела. Говори и за бебе. Рагевски възнамерява да го убие със същия револвер „ Макаров “ , в който се намират останалите 14 патрона. За лобно място на Юмер избира дребен апартамент-ателие в кооперация в жк. „ Зорница “ №62, ет. 5 , който е съпружеска имуществена общественост с Елена.
 На етаж 5 в тази постройка има ателие, което Юмер е оглеждал за свое жилище, когато е гръмнат в тила
Избира този ненаселен парцел за стръв. Кани Юмер да го прегледа и в случай че го утвърди, да му трансферира собствеността.  Той е пресметнал, че наличието му постройката няма да възбуди любознанието на съседите, тъй като е притежател. След като набира всичко належащо за убийството, Рагевски минава към осъществяване.

На 3 август кани по телефона Юмер да го вземе на идващия ден от паркинга зад магазин „ Болеро “ на ул. „ Иван Богоров “ №42. В този търговски обект по това време младият мъж прави ремонтни действия дружно с . През цялата нощ на 3-и против 4-и август, по показания на Габриела, Юмер въобще не е мигнал от напрежение. Бил с опънати нерви. Излязъл доста рано от квартирата им. Тя знае, че му следва среща с Рагевски  денем.  Около 14 часа Юмер получава позвъняване, че до няколко минути ще го вземат с кола.

Целият предиобед, с цел да си обезпечи оправдание, Рагевски и готвачът Деян Дичев са обикаляли разнообразни обитаеми места, надалеч от Бургас – в региона на община Сунгурларе. Казали са при следствието, че търсели парцели зя поправки.  Планираното закононарушение не тормози серийния палач и той бил в положително въодушевление. Разделя се с Дичев към 13:30 часа . Отива с белия си Мерцедес, с рег. номер А9052МТ на паркинга зад магазина, където Юмер Мехмед се качва на предната дясна седалка.

Около 14:40 часа идват пред новата жилищна кооперация в зелено в жк. „ Зорница “ №62. Двамата се качват на последния етаж в ателието, състоящо се от хол с Г-образна форма, баня с тоалетна и тераса. Рагевски изчаква миг гостът да застане с тил към него и го прострелва в главата – в тилната област. Юмер издъхва незабавно. Убиецът издърпва натрупа му в банята, с цел да не цапа стаята с кръвта. Пуска револвера и заглушителя в найлонова торба, взема мобилния телефон на Юмер и напуща жилището.

С Мерцедеса се придвижва до подземното помещение на кооперацията на ул „ К. Фотинов “ №37, където има гараж и склад, оставя там револвера и заглушителя. В тази първокласна жилищна кооперация, прочее, жилища и гаражи са имали с изключение на той, още съдружникът му Ангел Костадинов и разстреляната месеци по-рано Теодора Бахлова.
 Бизнес-триото Рагевски-Бахлова-Костадинов прави " луди " пари от покупко-продажби с недвижимости в интервала 1996-2010 г.
После отива с Мерцедеса до винарната във военния клуб, с цел да се види с Деян Дичев. Казва му, че би трябвало да го придружи, без да дефинира в каква посока потеглят и за какво. Дичев поема покорно и двамата още веднъж се връщат в подземието на ул. „ К. Фотинов “ №37.

Вече се здрачава и Габриела стартира да звъни на мобилния телефон на Юмер. За да забави откриването на гибелта му, Рагевски приема едно нейно позвъняване, само че без да товори –  оставя линията отворена в продължение на 22 секунди, в които да се чуват в слушалката паразитни шумове. Смята, че по този метод момичето ще бъде заблудено, че е жив, само че не желае да приказва с нея. И в действителност реализира този резултат. От подземието на ул. „ К. Фотинов “ №37 Рагевски изнася същата вечер в огромна торба всичко, което може да свърже с двете закононарушения – револвер, заглушител, пълнител с 5 патрона, картонена кутийка с още 8 патрона, мобилния телефон Нокия, с който беседва само с Юмер и към този момент е разглобил на части, както и черен текстилен чорап. В тъмносиня торбичка изнася бижутата на Бахлова, с които тя е била в последните минути от живота й – две гривни, обици, два пръстена и медальон с логото на „ Булгари “.

В огромната торба, към тези движимости, прибавя и пакетчета с марихуана – едното с тегло 5,472 грама , второто с тегло 1,013 грама , както и шишенце със примес от кокаин и пирацетам с тегло 5,675 грама . Торбата с всичко това предава на Деян Дичев с предписание да я изхвърли някъде, където няма да бъде открита. Дава му и към момента неразглобения мобилен телефон на Юмер Мехмед, с предписание да бъде изхвърлен едвам на идващия ден. Да го държи включен до тогава, само че да не дава отговор на позвъняванията. Така, съгласно Рагевски, приятелката Габриела няма да се съмнява, че може да е мъртъв и времето ще му даде опция да укрие трупните остатъци безпроблемно.

Дичев нарамва огромната торба и потегля пеш от ул. „ К. Фотинов “ №37 към винарната във воденния клуб. Вместо да изхвърли торбата на място, където не може да бъде открита, той взема решение да види какво има вътре и да я скрие – на несъмнено, съгласно него, място. Преценява, че отдушникът на мазето във винарната е подобаващ за задачата и пуска торбата вътре. Телефонът на Юмер задържа у себе си, не го изключва и не дава отговор на многочислените позвънявания. На идващия ден го разглобява и изхвърля.

Какво е правил същата вечер серийният палач?

Без никакво разкаяние на съвестта той купува огромен букет и дружно със брачната половинка Елена отива на посетители у майка му във връзка рождения й ден. На 5 август сутринта, Рагевски се връща в ателието в жк. „ Зорница “, с цел да ревизира положението на натрупа. Преценява, че може да стартира разчленяването към обед. Завръща се със същия ел. саблен трион, марка „ Бош “ и ножа за него, както и още режещи принадлежности – по-малък трион и нож, полиетиленови и сезалови чували, почистващи препарати. Престъпва към разфасоването при мощна миризма на разлагаща се плът, заради августовската жега.

Последователно отделя главата , като я срязва в региона на шията – при втория шиен прешлен. Разрязва тялото в региона на таза – в ляво - през лявата тазобедрена става, а в дясно – през хълбочната кост. Отрязва лявата и дясната ръка, като ги отделя от туловището. Разрязва краката, като отделя двете подбедрици. Разрязва с нож меките тъкани. С опита, който има от Теодора, с цел да форсира приключването на кръвта, нанася няколко прободни рани на двете бедра и под дясната ключица, като държи дълготрайно с ръка разрязаните трупни елементи, с цел да изтече кръвта.

След като разчленява невъзмутимо натрупа в банята и струпва на купчина частите, стартира разчистване на следите в хола. Измива усърдно триона и ножовете, прибира ги в торба в багажника на Мерцедеса и си потегля. След като си отпочива в фамилното му жилище на ул. „ Ал. Стамболийски “, касапинът се връща назад на по мрачно. Слага тленните остатъци в няколко найлонови чувала, а по-късно найлоновите чували - в три сезалови чувала, които облепя с тиксо. Преценява, че към този момент е подготвен за изнасянето им.

Колегите на Юмер от строителния обект – Николай В. и Георги К., въпреки и обезпокоени от неналичието му до края на работния ден, вземат решение да успокоят Габриела, като вечерта на 4 автуст й споделят, че той евентуално е отишъл на среща с друга жена. Смятали, че го вършат за нейно положително. Когато обаче телефонът му от 5 август нататък спрял да бъде деен , двамата съществено се обезпокояват  и отиват при Габриела.

Признават, че са я излъгали и че Юмер е липсващ към 14 часа на 4 август,  от този момент не знаят какво става с него. Тримата сезират незабавно Първо районно управление (на МВР) на ОДМВР-Бургас и Флагман.бг.  Юмер е разгласен за общодържавно търсене.

Същият ден – 6 август, сутринта, Рагевски се обажда на собствен другар – Христо Ж. И го моли да му даде микробуса си, марка Опел „ Виваро “, бял на цвят, с рег. Номер А0394КМ. МПС-то е благосъстоятелност на компания, на която Христо Ж. е шеф.  Той е различен правел сходни услуги, по тази причина откликнал на молбата. Веднага откакто обезпечава возилото, Рагевски вика Деян Дичев. Казва му, че би трябвало да смъкват багаж от ателието в жк. „ Зорница “. Уговорката е това да стане същия ден следобяд. С Мерцедеса си Рагевски отива до магазина за пластмасови бидони на ул. „ Одрин “ №3 и  купува 1 бидон от 135 л.

После взема Дичев от военни клуб и паркира пред постройката с ателието. Носят пластмасовия бидон по стълбите нагоре. В жилището Рагевски поставия първия от трите сезалови чували в бидона. След което двамата с Дичев потеглят по стълбите, с цел да го товарят в микробуса. От тежката миризма на разлагаща се плът на Дичев му става неприятно и даже припада за малко. Започва да любознания какво придвижват. Вместо пояснение, Рагевски декларира тросвато: „ Има още отпадък горе, ще се наложи да купуваме още 2 бидона “. Качват се в Мерцедеса и купуват още два сини бидона с черни капаци – общоприет размер. Всеки от тях качва по един в ателието. Този път обаче Рагевски взема от багажника на Мерцедеса и платнище, като изяснява, че с него ще им бъде по-лесно да смъкват бидоните по стълбите. В жилището и двамата вземат участие в прехвърлянето на чувалите в бидоните. Пред микробуса Рагевски принуждава Дичев да тръгне с него, с цел да му помогне да изхвърлят „ боклука “.

Отправят се към Промишлената зона на Бургас – в посока Долно Езерово. Край пътя обаче ги засича прочут на Рагевски – дърводелецът Динко П. Той ги пита накъде са се запътили и какво ще вършат, с което на процедура осуетява желанието им да се освободят от натрупа на 6 август. Решават да оставят „ работата “ за идващия ден. Връщат се назад в Бургас, паркират пред блок 55 в жк. „ Славейков “, до бистро „ Дъга “.

Рагевски вади от чанта два мобилни телефона – Самсунг, със сим карта в него – същият, който употребява единствено за диалозите си с Росица С., както и мобилен телефон WIKO, без сим карта, и ги дава на Дичев. Казва му да ги държи на предпазване при себе си. Пак се връщат в ателието в жк. „ Зорница “, откъдето Рагевски още веднъж взема найлонова торба и я подава на Дичев. Казва му да я остави в микробуса. Дава му да носи и по-малкия трион. По това време към този момент готвачът е мощно обезпокоен, от миризма в жилището още веднъж му прилошава.

Именно поради това, вместо да влезе в микробуса и да остави всички движимости, той неумишлено се насочва с триона в ръка към близкия хипермаркет „ Болеро “. Оставя триона в долап за багаж при входа, купува си шише с вода. И по този начин, с триона, е засечен от камерите на хипермаркета, което по-късно ще се окаже решаващо за задържането му.



Дичев въобще не загатва на Рагевски, че е влезнал в магазина в този тип. Двамата се качват в Мерцедеса и се прибират по домовете. Дичев слиза пред военния клуб и отива първо във винарната. Там оставя двата телефона, които след няколко дни скрива над окачения таван, представляващ шумоизолиращи панели и въздуховоди над входната врата на заведението
 Това е входът на заведението на Дичев, наречено " Винен трезор ", където са намерни най-важните доказателства
На идващия ден – 7 август , готвачът отпътува рано за Варна, с цел да участва на дипломирането на своята щерка, която приключва Висшето военноморско учебно заведение. В това време бидоните с трупните остатъци на Юмер не престават да стоят в жилището, само че адската миризма от тях не пречи на Рагевски да продължи почистването. Когато Дичев се завръща в Бургас късно вечерта, " шефът " го осведоми, че се постанова дружно да изхвърлят „ боклука “ на идващия ден.

Чак на 8-ми август , денем, когато жегата надвишава 30 градуса, Рагевски и прислужникът му се насочат с Мерцедеса към кв. Долно Езерово. Карат по черни пътища и оглеждат деликатно региона в землището на квартала. Шефът преценя, че е изцяло уместно за изхвърляне на тленните остатъци на Юмер . Връщат се в Бургас, вземат микробуса от мястото, където Рагевски го е паркирал 2 дни по-рано.

С него още веднъж потеглят назад към Долно Езерово. При надлез Братово, отбиват вляво от пътя – към блатото. Рагевски утвърждава място наоколо до високоволтов дирек от електропреносната мрежа, на 100 метра южно от асфалтовия път.
 В това мочурище екип на Флагман снима няколко часа по-късно остатъци от находката на криминалистите,
доведени от  арестувания и разприказвал се към този момент Дичев. Рагевси също е в ареста, само че той мълчи
Заедно смъкват трите бидона и ги придвижват до блатото. Рагевски изсипва цялото наличие. Дичев не е в положение да му оказва помощ, тъй като още веднъж му прилоша и стартира да повръща.

Когато на 11 авгус т проверяващите стигат до това място, те заварват два от сезаловите чували раздрани, евентуално от животни. По тях вървят червеи. В единия се вижда крайник, обут в маратонка „ Адидас “. До чувалите, на земята, а не в блатото, е главата на Юмер, както и втората му маратонка.

Но дано се върнем на 8 август . Дичев не е съумял да се сдържи и пита в последна сметка какво има в торбите, които са изхвърлили в тресавището. „ “, споделя Рагевски.

Дичев оставия триона със захранващия кабел, преходник и похлупак в подстълбищната клетка, водеща към приземния етаж на жилищния блок на ул. „ Шейново “ №46. В същата постройка е и зеленчуковия магазин, както и квартирата на Дичев. През това време Рагевски връща микробуса в жк. „ Славейков “, паркира още веднъж до блок 55, до бистро „ Дъга “. Ключът за микробуса оставя в Мерцедеса си. Убеден, че е прикрил със изтриване на всички следи от второто ликвидиране, той се прибра вкъщи и заспива. На другия ден излиза на разходка из града.

На 12 август е осъществена аутопсия на останките, която открива кръгла рана в тила с диаметър 1 см, на 11 см от лявата ушна мида. Там е открит и конфискуван проектил от патрон диаметър 9 х18 мм, изстрелян от револвер „ Макаров “. Части от лявата ръка на убития са изядени от животни . Липсва лявата подбедрица, която по този начин и не е открита . Вераоятно е отнесена от кучета.

Първоначално Рагевски е задържан на ул. „ Ал. Стамболийски “ №42, на тротоара пред фамилното му жилище на първия етаж и е притеглен като обвинен за причиняването на гибелта на Юмер Мехмед. Това става на 12 август 2021 година, по обед.
 Арестът на ул. " Ал.Стамболийски " 42  Претърсен е белият мерцедес, в който има задоволително доста улики
В същото време Деян Дичев е заставен от полицейските чиновници да отвори винарната, на която няколко дни преди този момент е поставил табела „ Ремонт “ и да уточни къде са двата телефона – Самсунгът и WIKO. Едва на 24 август , в отдушника , след разбиването на стената с къртач, служителите на реда намират револвера „ Макаров “ . Заедно с револвера е пълнител с 5 патрона и картонената кутийка с 8 патрона , заглушителят , мобилният телефон Нокия , с сложена в него сим карта на „ Виваком “, с който Рагевски се е свързвал само с Юмер. Там е и странният черен текстилен чорап , за който служителите на реда по този начин и нямат пояснение каква роля е изпълнявал. Вътре е и тъмносинята торбичка с бижутата на Теодора Бахлова , както и шишенцето с кокаин и пирацетама .

В подстълбищната клетка в кооперацията на Дичев са открити и конфискувани черен пластмасов похлупак за бидон, с железен обръч за закопчаване, електрическия саблен трион „ Бош “, с кабела, щепсела и предшественик. От Мерцедеса на Рагевски с рег. № А 9052 МТ е взет ножът за трион „ Бош “.

Така събраните доказателства водят до извода, че Станимир Рагевски е умъртвил и Теодора Бахлова. Макар и с огромно забавяне, на 12 август 2021 година, 10 месеца след изгубването й, подхващат претършуване на жилището на ул. „ К. Фотинов “ №1, вход 4, ет.1, ляв.
 В този апартамент е убита в гърдите Теодора Бахлова
В долната част на мивката в банята, след проучване с UV лампа , са открити капки човешка кръв. При осъществените ДНК експертизи се открива, че кръвта е от Теодора Бахлова . На 25 август 2021 година , криминалистите и оперативните служащи на ОДМВР-Бургас откриват и местонахождението на трупните остатъци от Бахлова – до гроба на бабата и дядото на Рагевски.

Ето какво проучват при аутопсията им на 26 август – излишък от подбедрица с коляно и бедро с дължина 32 см, дясно ходило с долна трета част на подбедрица, горна трета част от гръден панер, разкашкани голям брой части от скелет с друга форма, подбедрица с дължина 26 см и част от бедрена кост с дължина 10 см, част от гръбнака, седем ребра. Идентифицирани са и двата силиконови импланта от гърдите, които са непокътнати.

В трите шахти на ул. „ Сливница “ №28 са открити кости и зъби, както и проектила от патрон диаметър 9х18. Цялостната фактическа конюнктура се открива по-късно в границите на 4 месеца, като са събрани показания от 59 очевидци. Анализират се десетки протоколи от обиски, претърсвания и изземване в неотложни случаи. Прегледани са видеозаписите от стотици улични, общински, служебни и частни камери. Проведени са десетки следствени опити. Извършени са над 30 съдебно-медицински, психиатрични, видеотехнически, балистични, физикохимични и трасологични експертизи. В тези дейности ОДМВР Бургас хвърля голям човешки запас. Работата в избрани интервали е била денонощна и в безчовечен условия.

Окръжна прокуратура и полицията вземат най-вярното и потребно решение, с цел да разплетат двете убийства, привличайки готвача Дичев като очевидец. Възможно е в част от дейностите, които той приписва напълно на Рагевски, да са били изпълнявани в синхрон, само че това не понижава виновността на психопатичния екзекутор.

Така се открива, че на 29 октомври 2020 година Станимир Рагевски е умъртвил Теодора Ненкова Бахлова с револвер „ Макаров “, чийто изстрел е бил ориентиран към гърдите й и е имал за цел убийството й . Деянието е квалифицирано при форма на виновността „ директен предумисъл “, по член 115 от Наказателен кодекс.

Безспорно е открито, че на 4 август 2021 година обвиненият е умъртвил Юмер Мехмед със същото оръжие, стреляйки в главата му . Убийството е осъществено преднамерено – с квалифициращ симптом по член 116, ал.1, т. 9 от Наказателен кодекс, тъй като решението е взето в умерено и невъзмутимо положение, с направен проект.

За противозаконния револвер „ Макаров “, заглушителя и боеприпасите обвиняването е по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс. За това закононарушение се планува от 2 до 8 години отнемане от независимост.

За разпространяването на наркотичните субстанции, които е предал на Дичев – закононарушението е по член 354А, алинея 1, предл. 5 от Наказателен кодекс -  с отнемане от независимост от две до осем години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв..

Обвинителният акт на прокурора Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура Бургас е подписан на 1.12.2022г. Към момента обвиненият Станимир Динчев Рагевски (58г.) се намира в Затвора в Бургас. Негов бранител в юрист Ваня Радиева – някогашна брачна половинка на бизнес колегата му Ангел Костадинов и близка другарка на убитата Теодора Бахлова.
 Каква подигравка на ориста! Вляво е юрист Радиева, а вдясно е неразделната другарка
и партньорка на мъжа й Теодора Бахлова. Днес Радиева няма нищо срещу да е бранител на бруталния  убиец
От момента на задържането му до момента не е проронил и дума в формален протокол пред проверяващите служители на реда или пред съда. Споменавал е единствено пред близки хора, че не е понесъл продължителното „ врънкане “ за пари от страна на Бахлова и Юмер. Приемали го за ходещ портфейл и това го обиждало, тъй като ги имал за близки до себе си хора.

Съдебният развой в Окръжния съд на Бургас продължава.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР