Това е една вдъхновяваща история за пътя към щастието –

...
Това е една вдъхновяваща история за пътя към щастието –
Коментари Харесай

Да намериш щастието „извън обхват“: Строителен инженер стана писател и учител

Това е една вдъхновяваща история за пътя към щастието – по какъв начин един строителен инженер минава през охранителния бизнес, с цел да се трансформира в публицист и преподавател по литература.

Това е историята на Евгени Черепов, който е родом от Стара Загора. Следва строително инженерство в София. В първите години след 1990 година сменя разнообразни специалности, даже работи като охранител в хипермаркет. Бяга от сивото всекидневие като чете и написа.

На античен санскрит нейното име значи безпределно познание

„ Четях постоянно на отиване на работа, на връщане от работа, в София дистанциите са огромни, тогава нямаше метро. Пътувах час, час и нещо. 10 години живях в София. Може би в никакъв случай не съм съумял да се отпусна изцяло. Когато имах опцията да се върна в родния Стара Загора, беше сложен избор, само че не скърбя “, споделя Черепов.

Бисерка Йовчева и сътрудниците ѝ не престават да образова едни от най-успешните млади информатици и програмисти на България

От 2012 година насам животът му радикално се трансформира. Тогава издават първия му разказ – „ Добавено лято “, става татко, приключва българска лингвистика. Днес преподава литература в Езиковата гимназия „ Ромен Ролан “ в Стара Загора.

Снимка: btvnovinite.bg

За да трансформира четенето в обичано занятие на учениците, Евгени Черепов основава клубове, даже води развлекателно-учебен подкаст.

Снимка: btvnovinite.bg

Сред концепциите на учителя е и хартиен рафт, от който възпитаници взимат книги, само че и оставят свои.

Снимка: btvnovinite.bg

Вторият разказ на Евгени Черепов пък се споделя „ Извън обсег “. Той ни придвижва в хижа в Стара Планина, която приютява българи от разнообразни генерации – някои преследвани от тъмното си минало, други от суровото настояще. Една мощна стихия ще ги накара да оцеляват дружно и да се вгледат в себе си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР