Това беше един от най-трудните и най-вълнуващи мачове, които съм

...
Това беше един от най-трудните и най-вълнуващи мачове, които съм
Коментари Харесай

Джокович след спечеления финал в Синсинати: Това беше един от най-трудните ми мачове

Това беше един от най-трудните и най-вълнуващи мачове, които съм играл в живота си. Това съобщи Новак Джокович след епичния край против Карлос Алкарас на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Синсинати. Сърбинът имаше потребност от пет мачбола и близо четири часа при 35 градуса на корта, с цел да пречупи съпротивата на международния номер 1 за крайното 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4). По този метод Джокович завоюва третата си купа от конкуренцията и общо 95-а.

" Трудно е да се опише. Това е полуда, не знам какво да кажа. Като цяло това беше един от най-трудните и най-вълнуващи мачове, които съм играл в живота си. От началото до края и двамата преминахме през върхове и падения, невероятни точки и неприятни геймове, топлинни удари, завръщания ", разяснява 36-годишният белградчанин, който получи здравна помощ при започване на втория сет поради проблеми с горещината.



" Карлос е извънреден състезател, имам голям почит към него ", сподели още Новак Джокович, за който това бе 95-а купа на сингъл, като по този индикатор отстъпва само на Джими Конърс и Роджър Федерер.

" Страхотно е да играя против теб, да споделя корта с теб, да се изучавам от теб. Този мач се реши в действителност от нещо напълно малко, само че аз се изучавам от първенец като теб. Поздравления за теб и тима ти ", сподели Алкарас за противника си.

Алкарас от своя страна призна, че е горделив от представянето си, макар че отстъпи на сърбина, който завоюва четвъртия мач посред им – двамата са към този момент 2-2 в директните конфликти.

„ Чувствам се горделив от себе си, почтено казано. Разплаках се, тъй като се борих до последната точка. Щастлив съм от това, което сторих “, съобщи 20-годишният испанец.

Той ще бъде подложен под номер 1 в схемата на Откритото състезание на Съединени американски щати, което започва на 28 август, а Джокович ще бъде втори. Алкарас ще пази купата си в Ню Йорк от 2022 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР