Тортиля е кръгла и тънка питка, която се приготвя от

...
Тортиля е кръгла и тънка питка, която се приготвя от
Коментари Харесай

Как да си приготвим сочна тортиля сами?

Тортиля е кръгла и тънка питка, която се подготвя от царевично или пшеничено брашно, само че без квас. Това ядене е доста публикувано в мексиканската кухня - в Мексико е едно от националните ястия, а също и в Португалия, Испания, Съединени американски щати и Канада.

Искате да си приготвите сочна тортиля в домашни условия? Ето няколко предписания, които ще са ви от изгода:

Класическа рецепта за тортиля

Необходимите артикули за кората:

 Рецепти за тортиля

400 грама царевично брашно, 2 супени лъжици олио, 1 чаена чаша вода, 1 чаена лъжичка сол.

За да приготвите пълнежа ще трябват:

200 грама ситно нарязано печено месо, 1 глава ситно нарязан и запържен лук, 200 грама зрял боб, 150 грама доматен сос, 100 грама кашкавал, подправки на усет (традиционно се употребяват по-пикантните).

 Класическа тортиля

Начин на подготвяне:

Започнете да месите тестото за кората - към брашното прибавете мазнината, солта и водата. Тестото би трябвало да се получи меко. От него направете топчета с размера на яйце. Оставете ги настрани за към 15-20 минути, а по-късно разточете всяко топче.

Кората на тортилята би трябвало да бъде с дебелина към 10-15 см. Загрейте авансово котлона и печете в тефлонов тиган. Обърнете кората, когато когато стартират да се получават мехурчета. Ред е на пълнежа - смесете боба, доматения сос, ситно нарязаното месо, лука и пикантните подправки. Във всяка тортиля сложете щедро количество от пълнежа и сервирайте.

 Испанска тортиля

Тортиля еспаньола

Необходими артикули:

4 междинни картофа, 4-5 яйца, 1 приблизително огромен лук, 2-3 супени лъжици зехтин и сол.

Начин на подготвяне:

Първо би трябвало да обелите картофите и да ги нарежете на части. В авансово нажежен тиган сложете картофите дружно със зехтина. Запазете котлона включен на междинна температура, това ще разреши на картофите да попият мазнината. Ако харесвате лук, нарежете го на дребни части и го прибавете към картофите. Пърженето продължава до момента в който лукът не получи леко кафеникав цвят. След към 10 минути отцедете олиото.

Разбийте яйцата в обособен съд и прибавете щипка сол. След това прибавете картофите (и лука) при яйцата. Поставете тигана още веднъж на печката (при същата междинна температура) с малко зехтин и прибавете наличието от купата - яйца, картофи и лук. Покрийте тигана с капак и оставете на огъня за към 5-10 минути. С помощта на капака обърнете омлета и го поставете още веднъж в тигана на другата страна.

Тортилята е подготвена, когато и двете страни са леко кафеникави. Свалете я от печката, сложете я в паница, почакайте малко да се изстине и яжте на драго сърце!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР