Тортата Черна Мимоза е лека и много вкусна. Може да

...
Тортата Черна Мимоза е лека и много вкусна. Може да
Коментари Харесай

Торта Черна Мимоза

Тортата Черна Мимоза е лека и доста вкусна. Може да се подготвя в по-малки дози за дасерт със утринното кафе.

Необходими Продукти

За блата


● яйца 720 г
● захар - 300 г
● брашно - 300 г
● какао - 50 г
● ванилия - 2 пакетчета
● масло - за намазване на формата
● кафе еспресо - 1 дълго

За крема


● сладкарска сметана - 300 мл
● маскарпоне - 250 г
● захар - 1/2 ч.ч.

Начин на подготвяне

За това количество артикули за тортени блатове са нужни огромна купа на миксера и огромна форма за блатовете /поне 24 см диаметър/.

В купата на миксера се разрушават яйцата и се прибавя захарта. Разбива се с миксера на междинна степен за към 20 минути. Продуктите би трябвало до 5 пъти да оуголемят размера си. През това време се приготвя формата с падащ кръг, като се намазва с масло и поръсва с малко брашно.

Когато яйчената примес е подготвена, последователно се прибавят пресяти какаото, ванилията и брашното. Те се разбъркват с шпатула, с въртеливи придвижвания в едната посока, като се стараем сместа да не спада. Загребва се изпод нагоре.

Фурната се загрява на 170 °C. Сместа се изсипва в квалифицираната форма. Пече се 40-45 минути. Изкарва се от фурната и се оставя да се охлади. Изкарва се от формата деликатно и преди разрязването на блатовете се охлажда най-малко още 4 часа. Най-добре е да се подготви на предния ден, с цел да се охлади добре.

Подготвя се кремът. В купата на миксера се сипва сладкарската сметана. Разбива се до пухкавост. В огромна купа се поставят маскарпонето и захарта за крема. Разбиват се с телена бъркалка. Добавя се към сметаната. Разбива се за малко. Кремът за тортата е подготвен.

Приготвя се кафето и се разрязват блатовете. От този блат се отрязват 3 блата с дебелина към 1, 5 сантиметра. Останалата част се прави на трохички, с които да се поктрие тортата. В средата на подноса, в който ще се разположи сметановата тортата, се поставя лъжичка от крема, с цел да се застопори тортата.

Отгоре се поставя първият блат. Сиропира се с половината от кафето. Отгоре се разстила 1/3 от крема и се заглажда. Слага се вторият блат. Отново се сиропира с останалото кафе. Разпределя се 1/3 от крема и се поставя 3тия блат. Цялата кафе торта се покрива с тъничък пласт от останалия крем. Поръсва се с трохичките.

Тортата Черна Мимоза е лека и доста вкусна. Може да се подготвя в по-малки дози за десерт със утринното кафе.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР