Топлофикация София“ е входирала намерение да доставя за новия ценови

...
Топлофикация София“ е входирала намерение да доставя за новия ценови
Коментари Харесай

Не на шега: „Топлофикация София“ предложи по-ниска цена на парното и топлата вода от 1 юли

„ Топлофикация София “ е входирала желание да доставя за новия ценови интервал от 1 юли топлинна сила на цена от 97,78 лв. за мегаватчас (MWh) без Данък добавена стойност. Предложената цена е с 29,11 % по-ниска по отношение на сегашната цена, която е 137,93 лв. за MWh. Това се показва в заявление на топлофикационното сдружение до Комисията за енергийно и водно контролиране. Намеренията си за понижаване на цената бяха оповестени на 1 април – деня на шегата и породиха подозрения в истиността на цифрите.

01 април 2024, 12:57

„ Топлофикация София ” съобщи близо 30% по-ниска цена на парното

В Плевен също оферират поевтиняване. Там сметките биха паднали с над 40%, тъй като сега цената е към 97 лв., а новата препоръчана е 56 лв. за мегаватчас.

Въпреки по-ниските цени на синьото гориво, в доста градове потребителите ще заплащат повече, в случай че цените бъдат утвърдени.

Пример за поискано фрапантно, тройно нарастване, е Велико Търново, където сега цената е 131 лв., а новата поискана е 331.83 лева В Бургас пък препоръчаната нова цена е 118 лв. при 95,20 сега.

Защо има такива фрапантни разлики сред другите сдружения в страната?

„ Заявлението е нещо, в което всяка една Топлофикация, според от своята специфичност, вкарва разноските, присъщи за активността. КЕВР ги преглежда и в последна сметка взема решение какви да бъдат тези цени, без значение от написаното в заявката. Няма никакви учредения цените на топлото да скочат за която и да било топлофикация. В най-лошия случай цените ще останат същите или близки, само че по-скоро ще бъдат понижени. Сегашните цени ще бъдат с 80-90% възможност понижени “, съобщи пред Нова телевизия инж. Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР