Томас Тухел призна, че Челси няма възможност да си позволи

...
Томас Тухел призна, че Челси няма възможност да си позволи
Коментари Харесай

Другата страна на монетата: Челси не може да си плати визитата до Ривърсайд

Томас Тухел призна, че Челси няма опция да си разреши да пътува със аероплан за идния четвъртфинал от ФА Къп против Мидълзбро. Замразените активи на Роман Абрамович в резултат на глобите от английското държавно управление по отношение на руснака направиха по този начин, че Челси разполага със единствено 20 хиляди паунда, с които да оперира по време на гостуванията си.

По този метод „ сините “ остават без решение за под наем полет, като алтернативата да пътуват до суровия север е с рейс. Разстоянието от столицата до Ривърсайд и назад е 870 километра и се изминава за 10 часа.

Челси пътува до Франция за реванш от осминафиналите в Шампионска лига против Лил, само че тази аудиенция е била проведена преди да влязат в действие рестрикциите по отношение на клуба, тъй че първото посещение, което е афектирано от събитията, е идната събота с Боро.

„ Искаме да намерим решение, защото желаеме да играем всичките си мачове “, изясни германецът на брифинг преди дуела с „ песовете “.

„ Не е въпрос на разкош да пътуваш със аероплан. Ние сме професионален тим и желаеме да играем и двата си мача, сред които има два дни отмора. Има огромен късмет от контузии, в случай че пътуваме с рейс “, изясни още Тухел.

От Челси използваха и формалния си уебсайт да изразят огорчението от обстоятелството, че не могат да продават и билети за срещата с втородивизионния тим, откакто и това звено е запорирано от държавното управление на Англия, в това число и продажбата на фенски продукти от клубния магазин.

Собственикът на Мидълзбро Стив Гибсън се разгневи на желанието от Челси идния мач сред двата отбора да се играе на „ затворени врата “.

Причината за това искане от лондончани е, че те нямат опция да продават билети на своите почитатели в резултат на рестрикциите, наложени от Англия по отношение на клуба, откакто до напълно скоро Челси бе благосъстоятелност на Роман Абрамович.

Все отново руснакът се отдръпна от клуба, а Премиър лийг го изхвърли като шеф на „ сините “, само че глобите по отношение на тима от „ Стамфорд Бридж “ изобщо не се смекчават.

Гибсън назова като „ тъпо “ желанието от Челси мачът с Боро от четвъртфиналите за ФА Къп да се играе без аудитория, откакто „ 19 години корупционните пари в тима са движели Челси към триумфите във футбола “.

„ Не мога да допускам. Спортна честност и Челси? Тези две неща не принадлежат в едно и също изречение. В продължение на 19 години техните корупционни пари подхранваха триумфите им. Това, което четем и слушаме последните дни, е тъпо “, разяснява значимият човек в тима от " Ривърсайд ".

„ Всички заинтригувани страни са добре осведомени с аргументите, заради които Челси е глобен и че това няма нищо общо с ФК Мидълзбро. Да се допуска, че нашият клуб и нашите почитатели би трябвало да бъдат осъдени, е освен извънредно незаслужено, само че и безпричинно. В момента чакаме публично уведомление от ФА за идващите стъпки, само че бъдете сигурни – Мидълбзро ще се опълчи гневно на дейностите от Челси “, установи още Гибсън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР