ТОКИО (AP) — Японски производител, който изневеряваше на тестовете за

...
ТОКИО (AP) — Японски производител, който изневеряваше на тестовете за
Коментари Харесай

Японски производител на автомобили, който фалшифицира тестове за безопасност, очаква дълго да отвори отново заводите

ТОКИО (AP) — Японски производител, който изневеряваше на тестванията за сигурност в продължение на десетилетия, съобщи в понеделник, че не чака да възобнови доставките на коли скоро.

Японското държавно управление подреди на дъщерно сдружение на Toyota да спре производството на цялата си гама, откакто предходната година се появиха известия за подправени резултати от проби за сигурност.

Daihatsu Motor Co. пропусна наложителните проби за сигурност, като копира данни от тестванията от едната страна на колите в другата и употребява таймери, с цел да подсигурява, че въздушните възглавници са изгаснали при тестванията, откри обзор.

Не са докладвани огромни произшествия по отношение на измамата, само че новината повдигна съществени въпроси по отношение на надзора в Daihatsu, както и в корпоративния й родител Toyota.

Японските регулатори утвърдиха пет от модела на компанията в петък след спомагателни проби, само че управлението на компанията сподели, че фабриките ще останат затворени, до момента в който...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР