Точно 250 - толкова ще бъдат работните дни през 2020-та

...
Точно 250 - толкова ще бъдат работните дни през 2020-та
Коментари Харесай

Идващите празнични дни през 2020-та и няколко идеи за по-дълга почивка

Точно 250 - толкоз ще бъдат работните дни през 2020-та година.

Високосната година носи един работен ден повече от миналата 2019-та. Съботно-неделните дни са общо 104, а като се прибавят и 12-те неработни дни поради публични празници през годината, почивката става общо 116 дни (първият от тях - 1 януари, към този момент мина). Според Кодекса на труда когато празник съвпадне с неработни дни, първият делник след тях става почивен.

Най-дългият трудов месец ще бъде юли, когато работните дни са 23, а почивните - едвам 8. Най-краткият пък се обрисува май с 18 работни и 13 почивни дни, отбелязва профилираната платформа за налози и счетоводство kik info.

Комбинацията с формален празник ще сътвори три дълги уикенда през годината - към Деня на труда, Деня на Кирил и Методий и Съединението.

Съчетание на почивните дни поради празници, неработните събота и неделя и къс отпуск пък може да обезпечи много продължителна почивка. В началото на май, да вземем за пример, с два дни отпуск (на 4 и 5-ти май) се събира 6-дневна отмора. Еднодневен отпуск на 21 септември, дружно с предходния уикенд и идващия Ден на независимостта пък закръгля 4 свободни дни.

По традиция най-дълга почивка се обрисува за Коледа и Нова година. Тогава единствено с три дни отпуск (от 29 до 31-ви декември) празниците могат да се слеят до 11-дневна отмора.

И защото в този момент е време за проекти, " Дневник " предлага на читателите си графика, посредством която елементарно да се ориентирате по какъв начин ще се почива към формалните празници през 2020 година Можете да я запазите в телефона си или да я разпечатате на хартия и да я закачите на комфортно място. А в краен случай, постоянно ще я намерите в архива на уеб страницата. В алено са маркирани неработните дни, а в квадратчета - концепциите за отпуск, който да удължи ваканцията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината 2020 (65)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР