Тим Кейн определено разбира от създаването на ролеви игри: все

...
Тим Кейн определено разбира от създаването на ролеви игри: все
Коментари Харесай

Тим Кейн назова петте най-добри ролеви игри, които всеки RPG разработчик трябва да познава

Тим Кейн несъмнено схваща от основаването на ролеви игри: въпреки всичко го прави в последните 30 години. Известният разработчик е оставал отпечатъка си над емблематични за RPG жанра заглавия – от истинския Fallout до The Outer Worlds 2. Наскоро Кейн разгласява видео, в което посочва пет RPG шедьовъра, които би трябвало да служат за образец на разработчиците на ролеви завършения. Заглавията, над които Кейн се концентрира са World of Warcraft, Elden Ring, Skyrim, Fallout: New Vegas и Baldur’s Gate 3.

По отношение на първата игра, Кейн поздравява основателите ѝ за избора на равнище на компликация, като в тази ситуация лесната компликация не въздейства отрицателно върху цялостното прекарване от World of Warcraft, а таман в противен случай. „ Това е доказателство, че в случай че вършиме игрите по-лесни, те ще са по-забавни “, разяснява той. Кейн опълчва World of Warcraft на друго известно заглавие в жанра, отчитайки, че до момента в който в Everquest „ имате единствено пръчка без морков “, то в World of Warcraft „ всичко е морков “.

По отношение на Elden Ring пък Кейн счита, че играта е доказателство за убеждението на другата част от геймърите, които считат, че колкото по-трудно, толкоз по-забавно е. Той е очарован от сложността на играта и нейното лоно, което обаче изисква време и старания да обхванеш. Освен това, Кейн акцентира като добра концепция знаците, показващи резултата върху героя.

За Кейн The Elder Scrolls V: Skyrim е „ майсторски клас по проучване на средата “. Разнообразието на локациите и прелестният живописен дизайн на Skyrim са други две позитивни характерности на играта. И нещо друго, което би трябвало да служи за образец за бъдещите основатели на ролеви игри.

„ Казвал съм на доста хора, че играта на Skyrim на компютър е най-близко до това, което изпитвам, когато играя настолната версия на Dungeons & Dragons “, изяснява Кейн.

Що се отнася до Fallout: New Vegas и Baldur’s Gate 3, той регистрира като огромни преимущества на двете игри методът, по който са построени изборите, които стоят пред вас и въздействието им за хода на историята след това. Конкретно за New Vegas, продължава Кейн, той се отличава и с нещо друго. Той хвали играта тъй като е образец за триумфа да вземеш нещо остаряло и да го пренесеш в нова епоха. Особено добре съгласно него е продължаването на историите на героите от първите две игри. Заедно с това, New Vegas се отличава с хумора си, както в разговорите, по този начин и в съответните обстановки. Изборите са доста мощна страна на играта, като съгласно Кейн те не са показани в обичайно черно и бяло и имат големи последици за хода на описа. И не става дума за „ подправени избори “, продължава той. Но най-верния индикатор за триумфа на New Vegas е бил този, че незабавно откакто завършил края на играта, на Кейн му се приискало да я почне от начало още в идващия миг.

Baldur’s Gate 3 участва в листата поради основаването на героя, само че и освен. Кейн регистрира въздействието на взетите решения и изборите за хода на историята, като съгласно него играта на Larian е доказателство, че ролевите игри не са мъртви и походовия геймплей не е минало, а Baldur’s Gate 3 е доказателство за това, а не изключение от правилото.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР