Ти какво мислиш за тиквата? Тиквата не е за теб?

...
Ти какво мислиш за тиквата? Тиквата не е за теб?
Коментари Харесай

Кето пай с тиква и блат от бадемово брашно

Ти какво мислиш за тиквата? Тиквата не е за теб? Тиквата е вкусна единствено печена на фурна? Аз пък считам, че тиквата е една от най-важните и вкусни съставки на есенното и зимното меню, която може да бъде прелестна основа за доста десерти. Чийзкейкът с тиква, а също и кексът с тиква са към този момент познати. Но тиквата е идеална и за подготвяне на кето десерти, какъвто е и кето къс с тиква и блат от бадемово брашно. Рецептата за кето тиквен къс с бадемово брашно е същинска находка, която ти дава опция да си хапваш умерено, без скрупули.
Прочетете още
Необходими артикули:

За блата:

бадемово брашно - 1 1/2 чаена чаша

кокосово брашно - 1/3 чаена чаша

сол - 1/2 кафена лъжица

яйца - 1 брой

краве масло - 4 супени лъжици

бакпулвер - 1/2 чаена лъжица

тиква - 1 1/2 чаена чаша (пюрирана)

еритритол - 4 супени лъжици

сол - 1/2 кафена лъжица

джинджифил - 1/2 чаена лъжица

карамфил - 1/4 чаена лъжица

За пълнежа:

готварска сметана - 200 мл

яйца - 4 броя

канела - 1/2 чаена лъжица

индийско орехче - 1/4 чаена лъжица

ванилия - 2 броя

Начин на подготвяне:

Първата стъпка от рецептата за кето къс с тиква и блат от бадемово брашно е подготовката на блата. Разбърквате в купа сухите съставки, а точно смесвате бадемовото брашно, кокосовото брашно, солта и бакпулвера. Стопявате кравето масло на водна баня, разбивате яйцето. Добавяте течните съставки към сухите и разбърквате добре, като омесвате тесто. На дъното на форма за кекс, най-добре с падащи стени, поставяте хартия за печене, а върху нея разпределяте тестото за блата. Печете в авансово загрята на 180 градуса фурна за към 10 минути, след което изваждате и оставяте на страна, с цел да поизстине.

За приемане на пълнежа на тиквения къс, авансово би трябвало да сте приготвили пюрето от тиква. Може да сварите тиквата, или да я приготвите на пара, значимото е да е изцяло сварена, отцедена от непотребната вода и пюрирана. Разбийте яйцата, прибавете към тях пюрираната тиква, както и сметаната, дружно с плануваното количество еритритол. Добавяте канелата, индийското орехче, карамфила, джинджфила и ванилията, след което разбърквате сместа и я изсипвате върху квалифицирания блат.

Печете кето пая с тиква и блат от бадемово брашно в авансово загрята на 170 градуса фурна за към 45-50 минути. След като паят е подготвен го оставете във фурната на отворена врата за към 30 минути. Сервирайте тиквения къс, откакто е изцяло охладен.

 

 

Източник: supichka.com
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР