Ти Би Ай банк става първата банка в България, която

...
Ти Би Ай банк става първата банка в България, която
Коментари Харесай

Ти Би Ай банк пусна услуга за незабавни преводи в евро

Ти Би Ай банк става първата банка в България, която предлага незабавни прехвърляния в евро

[Ти Би Ай банк] Ти Би Ай банк пусна услуга за незабавни преводи в евро на територията на Европейската икономическа зона. Те се оферират посредством системата SEPA Instant на Централната банка на Литва, която дава опция за приемане и изпращане на до 15 хиляди евро в границите на секунди когато и да е на денонощието и в почивни дни, оповестиха от банката.

За да употребява услугата, клиентът би трябвало да има IBAN в банката, като все още е годна за входящи преводи. Банката употребява системата SEPA Instant и действително прехвърляния ще стават от и към всички институции в нея. Според формалното й известие тя ще е първа освен в България, а и в Югоизточна Европа, предлагаща услугата

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " В момента клиентите на TBI Bank могат да се възползват от услугата за входящи преводи към техни сметки в банката от други европейски банки, които са внедрили SEPA Instant. По наши калкулации сега това са към 40% от банките в Европейски Съюз. Скоро ще е налична и за изходящи преводи от сметки в TBI Bank ", посочи за " Капитал " Николай Спасов, изпълнителен шеф на Ти Би Ай банк.

От банката към този момент не се оповестили таксата за бързия превод, само че от края на предходната година тези в евро не би трябвало да са по-скъпи от левовите. Таксите за нарежданията в същия ден обаче са по-високи по принцип - съгласно цената на Ти Би Ай банк таксата за общоприет евров превод в същия ден е 4 евро.

" Цената на SEPA Instant превода зависи единствено от цената на банката - наредител на превода към нас. Официално цената за произлязъл превод от нас ще бъде оповестена, откакто стартираме да предоставяме услугата ", сподели още Спасов.

Незабавните преводи се трансформират в приоритет за от ден на ден банки в Европа и света. В този сегмент интензивно към този момент навлязоха финтех компании като Paysera, Revolut, Transferwise, които работят в България, а по света интензивно работят и компании като Apple и Гугъл. Само преди дни и БОРИКА разгласи, че стартира да работи по план за такава платформа, която да започва при започване на идната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР