"Ти Би Ай Банк" ЕАД получи одобрение от Комисията за

...
"Ти Би Ай Банк" ЕАД получи одобрение от Комисията за
Коментари Харесай

Ти Би Ай Банк ще емитира облигации

"Ти Би Ай Банк " ЕАД получи утвърждение от Комисията за финансов контрол (КФН) да емитира облигации. Това излиза наяве от решение на регулатора от 24 март. Комисията е удостоверила проспект за първично обществено предложение и допускане до търговия на контролиран пазар на емисия подчинени, необезпечени облигации, които ще бъдат издадени от банката.

В началото на месеца КФН реши да удължи периода, който бе даден на "Ти Би Ай Банк ", с цел да показа поправения си проспект.

Емисията е в размер до 25 000 броя елементарни, лихвоносни, поименни, безналични, неконвертируеми, подчинени, необезпечени, свободнопрехвърляеми облигации, с номинална и емисионна стойност от 1000 евро всяка. Годишният лихвен % е закрепен, платим на годишни интервали, които ще бъдат избрани взаимно от емитента и от водещия управител след привършване на периода на подписката, с еднократно погасяване на главницата на падежа на облигационната емисия, с матуритет 10 години, считано от датата на издаване на емисията.

С решението си регулаторът вписва "Ти Би Ай Банк " ЕАД като емитент и посочената емисия облигации, в развой на издаване, в регистъра на обществените сдружения и други емитенти на скъпи бумаги, воден от КФН.

Както "БАНКЕРЪ " писа, задачата на "Ти Би Ай Банк " е да се трансформира в цифрова банка с необятна гама от онлайн и мобилни решения за потребителското финансиране и кредитиране на дребни и междинни предприятия.

Банката е част от латвийската група за ритейл кредитиране 4finance Holding, която е един от европейските водачи в региона на цифровото потребителско финансиране.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР