Тери Андерсън, американският журналист, който беше държан в плен от

...
Тери Андерсън, американският журналист, който беше държан в плен от
Коментари Харесай

Почина Тери Андерсън, държан в плен почти седем години в Ливан

Тери Андерсън, американският публицист, който беше държан в плен от ислямистки бойци в продължение на съвсем седем години в Ливан и се трансформира в знак на тежкото състояние на западните заложници по време на гражданската война в страната през 1975-1990 година, е умрял в неделя на 76-годишна възраст, заяви щерка му в изказване, написа  Reuters .

Бившият основен близкоизточен сътрудник на Associated Press, който беше най-дълго държаният пленник от десетките западняци, отвлечени в Ливан, умря в дома си в Гринууд Лейк, Ню Йорк, заяви щерка му Суломе Андерсън, която е родена три месеца откакто е бил хванат. Не е посочена причина за гибелта.

Държан в едвам осветени килии от най-вече шиитски мюсюлмански групировки по време на по този начин наречената " Заложническа рецесия ", окован с вериги за ръцете и краката и с превръзка на очите през по-голямата част от времето, някогашният морски пехотинец по-късно си спомня, че " съвсем е полудял " и че единствено римокатолическата му религия му е попречила да отнеме живота си, преди да бъде освободен през декември 1991 година

" Въпреки че животът на татко ми беше белязан от извънредно страдалчество по време на престоя му като пленник в плен, през последните години той откри спокоен, удобен покой. Знам, че той би избрал да бъде запомнен не с най-лошото си прекарване, а с филантропичната си работа с Детския фонд на Виетнам, Комитета за отбрана на публицистите, бездомните ветерани и доста други невероятни дела ", споделя Суломе Андерсън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР