Терапевтичните направления с най-големи прогнози за разходи за 2027 г.

...
Терапевтичните направления с най-големи прогнози за разходи за 2027 г.
Коментари Харесай

Разходите за онкология и имунология ще нараснат до 500 млн. евро в следващите пет години

Терапевтичните посоки с най-големи прогнози за разноски за 2027 година ще бъдат онкологията и имунологията. Това показва докладът  " The Global Use of Medicines ", направен от консултантската компания Iqvia. В него се предвижда разходите за опазване на здравето в двете лечебни области да доближат 500 милиона евро. Лекарствата за лекуване на диабет и тези за сърдечно-съдови болести ще бъдат идващите области с максимален размер разноски, предава. 

Общият годишен ритъм на напредък ще бъде до 16% в региона на онкологията през идващите години, се показва в отчета. Очаква се увеличените разноски в онкологията да се дължат на по-ранна диагностика на пациентите, въвеждане на нови медикаменти и повишен достъп до нови медикаменти за рак в по-развитите страни. През идващите пет години повече от 100 нови медикаменти ще бъдат добавени към актуалното портфолио от онкологични артикули.

Общият годишен растеж на региона на имунологията няма да бъде толкоз висок (2-3%) вследствие на загубата на патенти и стартирането на нови биоподобни в тази област, се планува в отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР