Теодор Ушев празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Той е

...
Теодор Ушев празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Той е
Коментари Харесай

Той е аниматор и е единственият българин, номиниран за Оскар, а днес има повод да празнува

Теодор Ушев чества рожден ден през днешния ден, научи Sofia24.bg . Той е аниматор и е единственият българин, номиниран за " Оскар “ за кино лентата си " Сляпата Вайша “. За страдание, филмът му " Физика на тъгата “ по едноименната книга на Георги Господинов, не попадна измежду номинираните за късометражен анимационен филм, въпреки и да беше в късия лист от 10 евентуални претенденти за премия " Оскар ".

Роден е на 4 февруари 1968 година. Син е на художника Асен Ушев и журналистката Валя Ушева. Принадлежи към огромния Ушев жанр от Банско. Сестра му е журналистът Бояна Ушева. Дипломира се през 1993 година в компетентност афиш в Художествената академия. У нас е прочут основно с театралните си афиши от 90-те години на предишния век. 

Понастоящем живее в Монреал, където основава своите филми в съдействие с канадския Национален кино ръб. От 2010 година преподава и организира работилници и майсторски класове допълнително от 20 университета и фестивала по света, в това число в Япония, Франция, Испания, Германия, Португалия, Лондон, Будапеща и доста други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР