Тенис кошмарът на Холгер Руне продължава, след като младият датчанин

...
Тенис кошмарът на Холгер Руне продължава, след като младият датчанин
Коментари Харесай

Нов тежък удар за Руне: Загуби сет на нула и взе общо два гейма срещу играч извън топ 100

Тенис кошмарът на Холгер Руне продължава, откакто младият датчанин записа седма загуба в последните си осем мача и продължава да има единствено една победа от средата на юли насам. По-притеснителното обаче не е провалянето, а самото показване на младока, който се задържа единствено 67 минути на корта против Брандън Накашима и отстъпи с разгромното 0:6 2:6.

Американецът пък се намираше в поредност от четири провали до началото на шампионата в китайската столица и въпреки до неотдавна да беше считан за един от най-обещаващите гении на идната генерация, то през сегашния сезон имаше баланс от 11 победи и 19 загуби, което докара до неговото излизане от топ 100 на международната класация.

Днес обаче първенецът от Next Gen ATP Finals разпростра цялостния си капацитет на корта и справедливо продължи към третия кръг на Мастърса в Шанхай, където го чака мач с локалния представител Же Жанг.

Откриващият сет се трансформира в същинска наказателна акция на американеца, който беше надалеч по-стабилен от своя противник и постоянно го вкарваше в продължителни разигравания, а там любимецът съвсем непроменяемо трепваше първи и инкасира подобаващ " геврек " в частта, която продължи едвам 26 минути.

Вторият сет беше малко по-оспорван, защото скандинавецът най-сетне се разписа в резултата и даже имаше късмет да се откъсне напред с пробив, само че позволи лека неточност наоколо до мрежата и самодейността още веднъж се трансферира от другата страна на мрежата, което докара до бърза развръзка в интерес на международния номер 122, за който това се явяваше първи триумф над топ 10 играч в миналото.

A FIRST TOP 10 WIN
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР