Температурите паднаха доста под нулата на много места в страната.

...
Температурите паднаха доста под нулата на много места в страната.
Коментари Харесай

Минус 16° отчетоха в Кнежа: Мразовитото време продължава

Температурите паднаха много под нулата на доста места в страната. Минус 16 градуса регистрираха в Кнежа. Мразовито ще бъде и през идващите два дни. 

След 15 януари температурите ще се покачат до 15°

Много хора в страната са принудени да работят навън при минусови температури. Това са предимно служителите в чистотата и строителните служащи.

Снимка: iStock

Рабоата на студено обаче крие опасности и е значимо да се съблюдават условията за сигурност на труда. От Инспекцията по труда припомнят, че измежду най-важните условия, които би трябвало да обезпечат работодателите в тези случаи са подобаващи и топли облекла.

Вместо утринна гимнастика, на мнозина се постанова да ринат сняг и да стават по-рано, с цел да размразяват колите си

„ Може да промени вида работа, да правят по-безопасни действия, по-чести почивки, смяна на работното време, топли пространства и топли питиета “, разяснява Ваня Джупанова, специалист „ Връзки с обществеността “.

„ Горе-долу се опитваме да се раздвижваме. Така ще е. Работим по един час, влизаме вътре “, споделя строителният служащ Дани Данчев.

Кога ни чака стопляне

В Инспекцията по труда няма сигнали за нарушавания при работа навън. За сметка на това има постъпили недоволства за студени работни пространства на чиновниците, които работят на закрито.

Следобед ще бъде слънчево и температурите в страната ще бъдат над нулата, само че не повече от 4-5 градуса. Затопляне се чака в неделя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР