Темата за зависимостите, пристрастяването към наркотични вещества и престъпленията, извършвани

...
Темата за зависимостите, пристрастяването към наркотични вещества и престъпленията, извършвани
Коментари Харесай

Районен магистрат и полицейски инспектор на открит урок за наркотичните вещества в Немската гимназия в Бургас

Темата за зависимостите, пристрастяването към наркотични субстанции и закононарушенията, осъществявани от наркозависими лица, дискутираха дванайсетокласници от НЕГ " Гьоте " със арбитър и полицейски контрольор. Откритият урок бе част от Образователната стратегия, която осъществят взаимно Окръжен съд и Районен съд – Бургас.

В началото на срещата Сабина Петрова, контрольор в " Детска педагогическа стая " към 5-то РПУ, презентира въздействието на наркотичните субстанции върху организма. Екзалтация, еуфория, нараснала самокритика, промени в настроението, са единствено част от краткосрочните резултати на използването на амфетамини и метамфетамини. Дълготрайната приложимост на марихуана води до болестта " шизофрения ". Районният арбитър Анатоли Бобоков, другият преподавател и участник в полемиката, добави, че " 35% от лицата заболели от шизофрения са в резултат на използването на наркотични субстанции ".

Съдия Бобоков описа на учениците за съставите на закононарушенията свързани с наркотични субстанции, съгласно българския Наказателен кодекс. Първият състав е ръководство на моторно-превозно средство след приложимост на наркотични субстанции. Вторият е държане на наркотични субстанции. Най-тежкият състав, за който се планува наказване от 20 години " Лишаване от независимост ", е разпространяването на наркотични субстанции. Участниците в полемиката задаваха въпроси за пътя на едно дело до влизането му в съда, следствието на закононарушения до повдигането на обвинителен акт. Бурен интерес провокира и тематиката за осъществяването на полеви проби от служителите на реда и проверяващите, при огледа на местопрестъпленията.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР