Темата за войната в Украйна се оказа под светлините на

...
Темата за войната в Украйна се оказа под светлините на
Коментари Харесай

Топлес активистка на фестивала в Кан срещу сексуалното насилие в Украйна

Темата за войната в Украйна се оказа под светлините на прожекторите в Кан в петък, когато топлес активистка, боядисана в синьо и жълто, беше отстранена от аления килим, предават от „ Ройтерс “.

Жена, чиято идентичност не беше разкрита, скъса роклята си, с цел да покаже цветовете на украинското знаме, с надпис " Спрете да ни изнасилвате " на корема й и червени кървави отпечатъци от ръце по нея.

 

Une activiste SCUM s'introduit sur le tapis rouge du festival de #Cannes2022 pour dénoncer les violences sexuelles infligées aux ukrainiennes dans le contexte de la guerre.#cannes2022redcarpetpic.twitter.com/cGEJDghD2k
— SCUM (@scum_officiel) May 20, 2022
Сцената се разигра по време на премиерата на лентата „ Три хиляди години блян на Джордж Милър с присъединяване на Идрис Елба и Тилда Суинтън.

Това надалеч не е първата демонстрация на митинг на аления килим. През 2018 година 82 дами стачкуваха против неравенството сред половете във филмовата промишленост. Няколко дни по-късно на килима имаше и антирасистки митинг. Междувременно от ден на ден нарастват доказателствата и разказаните на очевидците на изнасилвания и изтезания, осъществени от съветските сили в Украйна.

 

A nude activist was removed from an event at the Cannes film festival after protesting sexual violence against women in Ukraine.

https://t.co/MI9mgFo4P4
— Washington Examiner (@dcexaminer) May 20, 2022
 
Посегателствата върху дами в Украйна стартират да излизат нескрито
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР