Тексас иска изплащане от Planned Parenthood на милиони във фондовете на Medicaid

...
Остин, Тексас — Тексас иска Planned Parenthood да върне милиони
Коментари Харесай

Остин, Тексас — Тексас иска Planned Parenthood да върне милиони долари възстановявания на Medicaid - и да плати много повече глоби отгоре на това - в съдебно дело, което изглежда е първият по рода си заведен от държава срещу най-големия доставчик на аборти в САЩ. най-често срещаният метод за аборт в САЩ в неопределеност с решение, което анулира одобрението на хапчето за аборт мифепристон.

Делото, което сега е пред него в най-големия червен щат на Америка, не е свързано с абортите, които са забранени в Тексас, откакто Върховният съд на САЩ отмени Роу срещу Уейд миналата година. Но Planned Parenthood твърди, че опитът да се възстановят най-малко 17 милиона долара в плащанията на Medicaid за здравни услуги, включително прегледи за рак, е ново усилие за отслабване на организацията след години на закони, водени от републиканците, които лишиха финансирането и наложиха ограничения върху начина, по който работят нейните клиники.

временно отстранен от длъжност в очакване на изхода от процеса за импийчмънт следващия месец по обвинения в подкуп и злоупотреба със служебно положение.

Говорителите на офиса не върнаха съобщение с искане за коментар в понеделник. Миналата година Пакстън каза, че е „немислимо Planned Parenthood да продължи да се възползва от финансирането, знаейки, че няма право да го задържи“.

Джейкъб Елберг, бивш федерален прокурор, специализирал в измами в здравеопазването, описа аргументите на Тексас като слаби.

Той нарече Закона за фалшивите твърдения най-мощният инструмент на правителството срещу здравните измами. Случаи, свързани със закона през последните години, включват компания за здравни досиета във Флорида и здравна клиника в Монтана, които са подали фалшиви твърдения за азбест.

Елбърг каза, че е „трудно да се разбере“ как Planned Parenthood съзнателно е подавало фалшиви искове в момент, когато е било в съда и се е борило да остане в програмата, а Тексас все още е плащал възстановяванията.

„Това просто не е целта на Закона за фалшивите твърдения“, каза Елберг, директор на факултета в Центъра за здравеопазване и фармацевтично право на Seton Hall Law School.

Planned Parenthood има приблизително три дузини здравни клиники в Тексас. Едната беше затворена след решението на Върховния съд миналата година, което позволи на Тексас да забрани абортите.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР