Тежък инцидент със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта

...
Тежък инцидент със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта
Коментари Харесай

Планински спасител за инцидента в Банско: Детето не дишаше

Тежък случай със 7-годишно момиче от Румъния на ски писта в Банско стана в обедните часове през вчерашния ден, до момента в който група деца са били на ски учебно заведение в зимния ни курорт.

Пред публицисти Георги Ботев от Планинската избавителна работа съобщи, че детето е потърпевшо тежко, след удара и си е било глътнатало езика.  Първоначално то е признато в разложката болница с редица фрактури и тежки контузии на вътрешните органи, а по-късно е превозено в УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов ".  

" Бях дежурен на билото на връх " Тодорка ". Получих известие по радиостанцията, че има случай с дете, което е в тежко положение и не диша. Веднага потеглих към мястото и заварих струпани хора към него. Обадих се да изпратят лекарски екип и започнах дейности по възобновяване на виталните му индикатори. Освободих дихателните му пътища и то стартира да диша. По най-бързия метод го транспортирахме към колата за спешна помощ ", описа Ботев, предава NOVA. По думите му карането на ски или сноуборд е рисков спорт и постоянно стават произшествия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР