Технологии на Microsoft помагат на хората с увреждания да практикуват

...
Технологии на Microsoft помагат на хората с увреждания да практикуват
Коментари Харесай

Е-спорт федерация призовава за турнири на хора с увреждания


Технологии на Microsoft оказват помощ на хората с увреждания да практикуват е-спортове
(снимка: Microsoft)

Британската асоциация по е-спортове (BEA) прикани за провеждането на игрални шампионати, които да се концентрират извънредно върху играчи с увреждания. Това стана, откакто тази година FIFA Cup, която продължава до май, включи трима играчи с увреждания.

Единият от тях – Дан от колежа National Star в Глостършир, има лимитирана пъргавина на ръцете и дланите. Той употребява приспособена технология за присъединяване в игри, която е създадена през 2018 година от Microsoft.

След неговото включването в шампионата, упорства за „ по-широка досегаемост за геймърите с увреждания ”. Обединението акцентира още, ще призове някои от най-големите имена в софтуерната промишленост да поддържат решението.

„ Надяваме се, че можем да създадем това като пилотен план ”, споделя Том Доре от BEA, представен от. „ Възнамеряваме да беседваме с Microsoft за опциите да притеглим група колежи като National Star в пилотно съревнование като това, защото въздействието, което видяхме, е голямо ”.
още по тематиката
Със своя адаптивен контролер за, който има разнообразни превключватели, Дан може да управлява присъединяване си в играта от стола си. По време на шампионата никой от другите играчи, изправили се против него във виртуална битка, не е знаел за увреждането му.

Дан споделя, че за него „ значи доста ” да може да взе участие в шампионата на FIFA. Все отново, споделя той, може би е по-добре играчите с увреждания да играят в обособен шампионат, предопределен точно за геймъри с увреждания.

„ Да играеш с същински съперници е в действителност мъчно, тъй като аз играя играта по друг метод от тях ”, споделя момчето. „ Бих желал да мога да играя против хора, които употребяват същата технология като мен, с цел да бъде по-справедливо ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР