Технологичният милиардер Илон Мъск посети мястото на лагера на смъртта

...
Технологичният милиардер Илон Мъск посети мястото на лагера на смъртта
Коментари Харесай

След обвиненията в антисемитизъм: Илон Мъск посети Аушвиц

Технологичният милиардер Илон Мъск посети мястото на лагера на гибелта Аушвиц. Визитата идва след интензивни рецензии за това по какъв начин X, някогашната Twitter, се оправя с антисемитски изявления и единствено седмици откакто Мъск се извини за поддръжката на антисемитска доктрина на конспирацията.

Видни еврейски водачи приканиха Мъск да види самичък едно от най-символичните места на Холокоста, предава Би Би Си.

Шефът на Tesla, който пое платформата през октомври 2022 година, се сблъска с обвинявания в антисемитизъм през ноември, когато отговори: „ Вие казахте същинската истина “ на обява в X, която направи погрешно изказване, че еврейските общности прокарват ненавист против белите хора.

Белият дом незабавно осъди обявата му, която си навлече гнева в интернет. Мъск сподели, че утвърждението е неточност, описвайки го като „ едно от най-глупавите “ неща, които е правил на платформата.

Нацистка Германия е умъртвила минимум 1,1 милиона души в лагера на гибелта Аушвиц в окупирана Полша по време на Втората международна война. Почти един милион са били евреи. Музеят отбелязва, че повече от 200 000 са били деца и младежи.

Мъск постави венец и взе участие в панихида, в това число запалване на свещ, по време на частното си посещаване на мястото.

По-късно той ще приказва за онлайн антисемитизма на конференция, проведена от Европейската еврейска асоциация (EJA).


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР