Технологичният милиардер Илон Мъск критикува Австралия заради опитите ѝ да

...
Технологичният милиардер Илон Мъск критикува Австралия заради опитите ѝ да
Коментари Харесай

Мъск критикува Австралия заради заповед за скриване на видеа от нападението над свещеник в Сидни

Технологичният милиардер Илон Мъск подлага на критика Австралия поради опитите ѝ да забрани фрагменти от намушкването с нож в черква в Сидни. Канбера се пробва да отстрани видеата за потребителите на обществената мрежа " Екс " по целия свят, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В понеделник вечерта австралийският съд издаде на платформата двудневно правосъдно предписание да скрие за всички консуматори по света видеоклипове от намушкването с нож, осъществено на 15 април.

" Нашето терзание е, че в случай че на ВСЯКА страна е разрешено да цензурира наличие за ВСИЧКИ страни, каквото е настояването на австралийския комисар по електронна сигурност, тогава какво би попречило на една страна да управлява целия интернет ", написа Мъск в " Екс ".

" Вече цензурирахме въпросното наличие за Австралия, в очакване на правосъдно обжалване, и то [съдържанието] се съхранява единствено на сървъри в Съединени американски щати ", добави той.

Австралийският министър председател Антъни Албанезе назова Илон Мъск " нахален милиардер "  в утринното шоу по " Ей Би Си Австралия ".

" Ще създадем каквото е нужно, с цел да се оправим с този нахален милиардер, който си мисли, че е над закона, само че и над благоприличието ", сподели той.
 
" Това, което комисарят по електронна сигурност прави, е да си прави работата да пази ползите на австралийците. А концепцията, че някой би се обърнал към съда за правото да качва наличие с принуждение в обществена мрежа, демонстрира до каква степен господин Мъск няма връзка с действителността ", добави Албанезе и съобщи, че обществените медии би трябвало да носят обществена отговорност със себе си.  " Господин Мъск не демонстрира такава ", сподели той.

По-рано " Екс " блокира изявленията в Австралия в очакване на правосъдно оборване. Очаква се на следващия ден делото да бъде прегледано още веднъж в съда за чуване на спомагателни причини.

Шестнайсетгодишен юноша беше упрекнат в тероризъм, откакто на 15 април атакува свещеника на Асирийска черква в Уейкли, западно Сидни. Атаката в църквата стана дни откакто шестима души бяха убити, а десетки ранени, при нахлуване с нож в търговски център в Сидни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР